2018 spalio 16 d., antradienis
/
Rašykite mums čia: Email
arba pasveikpats@gmail.com
Facebook
Twitter
rss
http://www.smshostingas.lt/?utm_source=pasveikpats&utm_campaign=300x300&utm_medium=300x300
RECEPTAS. Energetinis desertas
RECEPTAS. Energetinis desertas
Tinka veganams, vegetarams, žaliavalgiams ir visiems, norintiems sveikai gyventi.
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
VISOS LIGOS. Natūralūs gydymo būdai ČIA...
 

5 tibetietiškos mitybos taisyklės(0)

Nuotrauka
Tibeto gydytojų rekomendacijos dažnai sutampa su vakarų medikų nuomone, dažnai netgi patvirtina tradicinės medicinos taisykles. Juolab kad vis daugiau Europos šalių gyventojų ieškodami pagalbos pasitiki rytų išmintimi.

Daugelis produktų šiais laikais savo sudėtyje turi įvairių kenksmingų cheminių medžiagų. Antibiotikai, kurių gauna gyvuliai ir paukščiai, kartu su kiaušiniais, mėsa, pieno produktais patenka į mūsų organizmą. Su augaliniais produktais gauname fosfatų ir nitratų. Po truputį besikaupdamos šios cheminės medžiagos silpnina imunitetą, sutrikdo virškinimo sistemos darbą, kaupiasi papildomas svoris.

 

Stenkitės pirkti natūralius produktus, neturinčius savo sudėtyje kenksmingų chemikalų. Svarbu įsidėmėti ir maistui niekada nenaudoti gendančių produktų, taip pat neprinokusių vaisių ir daržovių. Maistas naudingiausias šviežiai pagamintas, geriausiai gaminti tiek, kiek suvalgote vienu metu.

 

Žmogaus skrandis turi tarsi keturias „kišenes” – idealu, kad dvi dalys būtų užpildytos maistu, viena jų būtų užpildyta skysčiu, o likusi būtų tuščia, kad būtų virškinamas maistas. Jeigu mes valgydami laikysimės šių proporcijų, sveikata bus gera. Pavyzdžiui, tibetiečių gydytojai teigia, kad negalima valgyti tik kietą maistą – vienu metu į skrandį turi patekti ir skysčiai, kurių kiekis turi būti maždaug pusės kieto maisto kiekio.

 

Visiems žinomas patarimas, kad atsikelti nuo stalo reikia dar jaučiant silpną alkį. Tibeto medicinos požiūriu, tai reiškia, kad ketvirtadalį skrandžio reikia palikti tuščią, kad nebūtų sunku virškinti.

 

Kai kurie produktai puikiai tarpusavyje dera, o kai kurie valgomi kartu išskiria nuodus, tokių kombinacijų geriau vengti. Pavyzdžiui, žuvis ir kiaušiniai. Arba rudasis cukrus ir lęšiai. Nerekomenduojama kiaušinius maišyti su bet kokiais pieno produktais ir, kaip visi žino, žuvies su pienu. Žinoma, nuo tokių derinių nenumirsite, tačiau organizmas gali būti teršiamas palaipsniui.

 

Labai svarbu valgyti kas keturias valandas. Jeigu mes neišlaikome ir krauname į save vėl ir vėl, mes apgauname savo organizmą – jis pradeda virškinti naują maistą, palikęs senąjį. Dėl to atsiranda nevirškinimo jausmas. Todėl jei pavalgius per keturias valandas jums norisi ko nors valgyti, malšinkite alkį skysčiais, bet pasistenkite apsieiti be kieto maisto.

 

Organizmas paklūsta savo biologiniam ritmui, todėl reikia į jį įsiklausyti – laikytis maitinimosi, poilsio ir darbo režimo. Iš ryto geriau valgyti grūdinius, košes, rupaus malimo duoną, pietums – mėsos patiekalą, o vakare – ką nors lengvo, neapkraunant virškinimo sistemos.

 

Maitinantis svarbu paisyti metų laikų – žiemą nesinori šaltų produktų atvirkščiai – norisi kažko šilto, o vasarą – vėsinančio. Šiltų kraštų vaisiai pasižymi šaldančiu poveikiu, todėl žiemą jų valgyti reikėtų mažiau.

Balansas organizme išlaikomas remiantis šešiais pagrindiniais skoniais. Piktnaudžiavimas saldumynais, pavyzdžiui, didina organizme šaltį, silpnėja apsauginės funkcijos. Pastaruoju metu saldumynai vyrauja mūsų maiste, todėl taip išplito virusinės infekcijos ir gripas.

 

Dar vienas pavyzdys – alkoholis. Jis priskiriamas prie karštųjų skonių. Pasak tibetiečių medicinos, skrandis ir kepenys taip pat priklauso ugnies stichijai. Deginančio skonio vyravimas neigiamai veikia šiuos organus, sutrinka kepenų darbas, vystosi skrandžio vėžys ir pan.

 

Taigi, šeši pagrindiniai skoniai aktyvuoja organizmo energiją. Materialinės substancijos virtimo energetine prasideda dar kramtant, todėl labai svarbu gerai sukramtyti maistą. Virškinimas susideda iš septynių etapų, kiekviename „švari energija” atsiskiria nuo „nešvarios”. Visos ligos kyla dėl šių negatyvių veiksnių – netaisyklingos mitybos, blogo elgesio, netinkamo laiko arba sezono.

Nuotrauka
Topinambai - organizmą valanti vitaminų bomba(6935)
Topinambai - dažnai vadinami saldžiomis bulvėmis. Juose gausu vitaminų ir jie visuomet buvo vertinami dėl sveikatinimo savybių.Plačiau...
Nuotrauka
Už mėsą pranašesnis avinžirnis(4)
Nuo maisto parduotuvių lentynų avinžirniai nedrąsiai žvilgčioja į pirkėjus. Deja, dauguma jų nepastebi ir čiumpa įprastus žirnius. Juk avinžirniai kainuoja gerokai brangiau ir yra neįprasti. Tačiau nuo žirnių skiriasi savo skoniu, be to, yra gerokai maistPlačiau...
Nuotrauka
Daigintų kviečių nauda sveikatai(0)
Gamta mums siūlo išsigelbėjimą nuo daugybės žmonijai žinomų ligų. Vienas iš unikaliausių ir organizmui naudingiausių maisto produktų yra daiginti kviečiai.Plačiau...
Nuotrauka
Aliejus aliejui nelygu. Kokį pasirinkti?(0)
Daugelis žinome, kad šalto spaudimo aliejai yra rekomenduojami kaip naudingiausi mūsų organizmui. Jie ne tik vadinami geriausiu maistu, bet ir mūsų organizmo vaistu.Plačiau...
Nuotrauka
Viskas apie druską: kokią rinktis ir kuo ji pavojinga(7040)
Lietuviai per dieną suvartoja beveik du kartus daugiau druskos negu rekomenduojama. Dėl per didelio jos vartojimo padidėja kraujospūdis ir insulto rizika, sako mitybos specialistė Ilona Drulytė.Plačiau...
Nuotrauka
Džiovinti vaisiai sveikiau nei švieži(0)
Visi mitybos specialistai pataria žmonėms dažniau valgyti džiovintų vaisių. Tai – pats natūraliausias maisto papildas, stiprinantis organizmą ir jo imuninę sistemą.Plačiau...
Nuotrauka
Mityba pagal ajurvedą: kol nepasituštinote, nevalia ir pusryčiauti(0)
Ajurveda – mokslas apie gyvenimą ir sveikatą. Pagrindiniai jo principai išdėstyti vienoje iš 4 vedų, užrašytų prieš maždaug 5000 m. Galima teigti, jog tai – Rytų filosofijos palikimas.Plačiau...
Nuotrauka
4 mitybos klaidos, kurios jus sendina(0)
Pateikiame keturias labiausiai paplitusias klaidas, kurios daro labai didelę įtaką mūsų sveikatai.Plačiau...
Nuotrauka
Prieskoniai vietoje vaistų: ką valgyti norint nesirgti(0)
Tai, kad prieskonius galima naudoti vietoje vaistų, žmonės žinojo jau nuo senų senovės. Ne veltui Viduramžiais jų galima buvo įsigyti tik vaistinėje, be to, už kainą, dešimtis kartų viršijančią įprastų produktų.Plačiau...
Nuotrauka
Šokoladas vietoj aspirino(0)
Paaiškėjo, jog visų mūsų mėgstamas šokoladas užkerta kelią trombų susidarymui kraujyje, beveik kaip aspirinas.Plačiau...
Nuotrauka
KAVA - ,,UŽ“ ir ,,PRIEŠ“(0)
Milijonai žmonių visame pasaulyje kasdien mėgaujasi kava. Ne vienas sakome: „Koks gi rytas be kavos puodelio?“. Ir, ko gero, daugelis esame girdėję apie kavos žalą sveikatai bei pamąstymus, kaip šį poveikį sumažinti.Plačiau...
Nuotrauka
Žuvis, kuri naudingumu prilygsta lašišai, bet yra gerokai pigesnė(0)
Daktarams jau seniai aišku, jog visos riebių žuvų rūšys, kurioms priskiriama ir silkė, teigiamai veikia žmogaus organizmą, saugo nuo aterosklerozės ir normalizuoja širdies bei kraujagyslių sistemos veiklą.Plačiau...
Nuotrauka
Apvytę vaisiai, daržovės vitaminų ir mineralų nėra praradę, o nitratų turi mažiau nei švieži(154)
Artėjant pavasariui, netinkamai laikomi vaisiai apvysta, pasikeičia jų išvaizda, o daržovės dar pradeda ir dygti, žaliuoti. Kaip vartoti tokius produktus, kad jie nepakenktų sveikatai?Plačiau...
Nuotrauka
Kodėl košės naudingos širdžiai ir kraujagyslėms(0)
Kruopų košės yra širdies sąjungininkės, kovojant su ateroskleroze ir išemija. Juk kruopų ląsteliena neleidžia organizmui pasisavinti su maistu gaunamo cholesterolio.Plačiau...
Nuotrauka
Daigai – ir maistas, ir vaistas(0)
Nuo daigo prasideda augalo gyvenimas. Todėl nenuostabu, kad gamta apdovanojo juos milžiniška jėga – juose sukaupti visi vitaminai ir mineralai. Pavyzdžiui, folio rūgšties daiguose 4 k. daugiau nei grūduose.Plačiau...
Ką keliskart per dieną ragauja šimtamečiai?(0)
Sveikuolės pataria kasdien valgyti pienių žiedus ir grūdintis lediniame vandenyje(0)
Kaip išsirinkti alyvuogių aliejų?(0)
Kokias kruopas pirkti ir kurių vengti?(0)
Kodėl žiemą nepatartina valgyti žalių agurkų(0)
Blogiausia, ką galime suvalgyti(3)
Kas būtų, jeigu valgytume vien mėsą?(0)
Didelis mėsos kiekis sveikatai kenkia taip pat kaip rūkymas(653)
Desertiniai moliūgų pusryčiai(0)
Mildos perlinių kruopų kotletai(0)
Pienas – priešas numeris vienas?(0)
Įspėjimas sūrio ir mėsos mėgėjams(0)
Žolininkas: senovėje kavą ruošdavo iš įvairiausių sėklų ar šakniavaisių(0)
Salotos su avinžirniais(0)
Medaus rūšys. Kaip atskirti, pasirinkti(0)
Medus + cinamonas GYDO VISAS LIGAS(0)
Ar pigi arbata pakeliuose gali pakenkti sveikatai?(0)
 
DIENOS SENTENCIJA
. Žmogus, kuris sako, kad to padaryti neįmanoma - neturėtų pertraukinėti žmogaus, kuris tai daro.
Kinų išminčiai sako

 

 

Kartodami AFIRMACIJĄ - gydantį teiginį, pašalinsite ligos priežastį ir liga pasitrauks. Net jei netikite energetine žodžio galia, kartokite teiginį daugybę kartų ir pamatysite, kaip viskas ims keistis.

 

ENERGETINĖ ŽODŽIO GALIA – LABAI STIPRI.  

 

LIGA: Depresija.

 

LIGOS PRIEŽASTIS: Dažnas pyktis. Beviltiškumo jausmas.

 

GYDANTIS TEIGINYS: Myliu save. Esu ramus. Pats kuriu savo gyvenimą. Manęs neliečia kitų žmonių trūkumai ir baimės.

Jūsų reklama ČIA