2018 spalio 16 d., antradienis
/
Rašykite mums čia: Email
arba pasveikpats@gmail.com
Facebook
Twitter
rss
http://www.smshostingas.lt/?utm_source=pasveikpats&utm_campaign=300x300&utm_medium=300x300
JUODŲJŲ RIDIKŲ SULTYS
JUODŲJŲ RIDIKŲ SULTYS
Labai naudinga gerti juodųjų ridikų sultis, jos puikia tirpdo mineralus tulžies latakuose, tulžies pūslėje, inkstų geldelėse, šlapimo pūslėje ir kraujagyslėse.
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
VISOS LIGOS. Natūralūs gydymo būdai ČIA...
 

Blogiausia, ką galime suvalgyti(3)

Nuotrauka
Dauguma apdorotų maisto produktų pagardinti dideliu kiekiu cukraus. Skardinėje gaiviojo gėrimo „Coke“ arba „Pepsi“ yra net 9 šaukšteliai cukraus – ar galite patikėti? „Heinz“ pomidorų sriuboje – 4 šaukšteliai cukraus. O dvejose riekėse baltos duonos – bev

Kavą ar arbatą pagardinate dar mažiausiai šaukšteliu ar dviem. Cukrus negali sudaryti daugiau nei 5 proc. energijai gauti suvartojamo maisto. Trumpiau tariant, per dieną moteris turėtų suvartoti ne daugiau 6 šaukštelių cukraus, o vyrai – 8 šaukštelių.

 

Ir kuo visiems kliūva tas cukrus? Viena kalorija ten, kita – šen? Koks skirtumas?

 

Skirtumas labai didelis. Iš cukraus gaunamos kalorijos – bevertės. Štai ką sako „Action on Sugar“ komanda: „Papildomas cukrus maiste – gana naujas fenomenas (siekia vos 150 metų). Prasidėjo tada, kai cukrų tapo pigu ir paprasta gaminti. Nei vienas kitas žinduolis nevartoja cukraus, žmogui jis visai nereikalingas. Mūsų vartojamas cukrus – tuščias kalorijų šaltinis, jis nesuteikia sotumo jausmo. Be to, mokslininkai vienbalsiai pripažįsta, jog cukrus – pagrindinis nutukimą ir cukrinį diabetą sukeliantis veiksnys. Tiek Jungtinėje Karalystėje tiek visame pasaulyje“.

 

Mitybos specialistai tvirtina, jog žmonėms cukrus nereikalingas. „Action on Sugar“ vadovas mokslų daktaras Aseemas Malhotra pabrėžia, jog žmogaus organizmui nereikia angliavandenių, gaunamų iš papildomo cukraus. Be to, kuo daugiau cukraus žmogus suvartoja, tuo sunkiau darosi reguliuoti suvartojamų kalorijų kiekį, nes cukrus verčia jo valgyti vis daugiau ir daugiau – galiausiai kyla antsvorio ar net nutukimo problema. Papildomas cukrus iš tikrųjų kelia klastingą pavojų – tuščios kalorijos skatina valgyti vis daugiau ir daugiau.

 

A.Malhotra teigia, jog cukrus „yra neatsiejamas nuo maisto pramonės pelno ir jos žaidėjų kišenių pilnėjimo“. Maisto pramonės galia labai didelė, ji finansuoja prestižinius sporto renginius, pelno garsių žmonių prielankumą, reklamose naudoja psichologinius triukus. Baisiausia, kad taikosi į vaikus, kurie nesugeba atsispirti reklamai ir saldumynams. Cukraus pramonė nuolat neigia tarp cukraus ir nutukimo egzistuojantį tiesioginį priežastinį ryšį. Amerikos cukraus asociacijos puslapyje internete teigiama, jog cukrus – sveikos mitybos dalis. Organizacija „Sugar Nutrition UK“ tvirtina, jog sukaupti įrodymai neturi nieko bendro su galimu cukraus ir įvairių negalavimų ryšiu. Be to, maisto pramonė finansuoja mokslinius tyrimus kurių rezultatai jai išskirtinai palankūs. Gruodį paskelbti dviejų tokių beverčių tyrimų rezultatai – abu skelbia, jog cukrus ir ligos neturi nieko bendro.

 

Akivaizdu, jog maisto pramonei demaskuoti dar prireiks laiko. „Action on Sugar“ pabaigai pateikia kelis teiginius: jeigu pavyktų maisto produktuose cukraus kiekį sumažinti bent 20-30 procentų, antras žingsnis būtų rasti bendrą sutarimą su maisto pramone, jog cukrus tiesiogiai susijęs su nutukimu ir kitais negalavimais. Specialistai norėtų, kad ant maisto produktų pakuočių būtų skelbiama išsami su cukraus kiekiu susijusi informacija. Svarbu, kad cukraus mažinimo klausimas būtų įtrauktas ir į valdžios interesų sąrašą. Vilties, jog mokslininkams pavyks pasiekti šiuos užsibrėžtus tikslus, yra. Schema pasitvirtino kalbant apie natrį – jo kiekis maiste sumažėjo nuo 20 iki 40 proc. Tai reiškia, jog per metus nuo insulto ir infarkto pavyksta išgelbėti daugiau nei 6 tūkst. žmonių. Sveikatos apsaugai sutaupoma apie 1,5 mlrd. svarų per metus.

 

Tai ką turėtumėte daryti mes, kol atsakingi pareigūnai vis dar snaudžia? Pirmiausia reikia domėtis ir rūpintis savimi. Skaityti maisto produktų etiketes, žinoti, kiek cukraus per dieną suvartojame. Mitybos specialistė Katharine Jenner sako, jog baltojo nuodo kiekį galima sumažinti, jeigu bent namuose jo atsisakysite. Bet net ir tokiu atveju pagrindinis cukraus šaltinis išlieka apdoroti maisto produktai. Geriausias sprendimas – vengti tokio maisto. Ir neleisti maisto pramonei lobti mūsų sveikatos sąskaita. Baisiausia, ką galite įsidėti į burną – cukrus.

Nuotrauka
Topinambai - organizmą valanti vitaminų bomba(6935)
Topinambai - dažnai vadinami saldžiomis bulvėmis. Juose gausu vitaminų ir jie visuomet buvo vertinami dėl sveikatinimo savybių.Plačiau...
Nuotrauka
Už mėsą pranašesnis avinžirnis(4)
Nuo maisto parduotuvių lentynų avinžirniai nedrąsiai žvilgčioja į pirkėjus. Deja, dauguma jų nepastebi ir čiumpa įprastus žirnius. Juk avinžirniai kainuoja gerokai brangiau ir yra neįprasti. Tačiau nuo žirnių skiriasi savo skoniu, be to, yra gerokai maistPlačiau...
Nuotrauka
Daigintų kviečių nauda sveikatai(0)
Gamta mums siūlo išsigelbėjimą nuo daugybės žmonijai žinomų ligų. Vienas iš unikaliausių ir organizmui naudingiausių maisto produktų yra daiginti kviečiai.Plačiau...
Nuotrauka
Aliejus aliejui nelygu. Kokį pasirinkti?(0)
Daugelis žinome, kad šalto spaudimo aliejai yra rekomenduojami kaip naudingiausi mūsų organizmui. Jie ne tik vadinami geriausiu maistu, bet ir mūsų organizmo vaistu.Plačiau...
Nuotrauka
Viskas apie druską: kokią rinktis ir kuo ji pavojinga(7040)
Lietuviai per dieną suvartoja beveik du kartus daugiau druskos negu rekomenduojama. Dėl per didelio jos vartojimo padidėja kraujospūdis ir insulto rizika, sako mitybos specialistė Ilona Drulytė.Plačiau...
Nuotrauka
Džiovinti vaisiai sveikiau nei švieži(0)
Visi mitybos specialistai pataria žmonėms dažniau valgyti džiovintų vaisių. Tai – pats natūraliausias maisto papildas, stiprinantis organizmą ir jo imuninę sistemą.Plačiau...
Nuotrauka
Mityba pagal ajurvedą: kol nepasituštinote, nevalia ir pusryčiauti(0)
Ajurveda – mokslas apie gyvenimą ir sveikatą. Pagrindiniai jo principai išdėstyti vienoje iš 4 vedų, užrašytų prieš maždaug 5000 m. Galima teigti, jog tai – Rytų filosofijos palikimas.Plačiau...
Nuotrauka
5 tibetietiškos mitybos taisyklės(0)
Tibeto gydytojų rekomendacijos dažnai sutampa su vakarų medikų nuomone, dažnai netgi patvirtina tradicinės medicinos taisykles. Juolab kad vis daugiau Europos šalių gyventojų ieškodami pagalbos pasitiki rytų išmintimi.Plačiau...
Nuotrauka
4 mitybos klaidos, kurios jus sendina(0)
Pateikiame keturias labiausiai paplitusias klaidas, kurios daro labai didelę įtaką mūsų sveikatai.Plačiau...
Nuotrauka
Prieskoniai vietoje vaistų: ką valgyti norint nesirgti(0)
Tai, kad prieskonius galima naudoti vietoje vaistų, žmonės žinojo jau nuo senų senovės. Ne veltui Viduramžiais jų galima buvo įsigyti tik vaistinėje, be to, už kainą, dešimtis kartų viršijančią įprastų produktų.Plačiau...
Nuotrauka
Šokoladas vietoj aspirino(0)
Paaiškėjo, jog visų mūsų mėgstamas šokoladas užkerta kelią trombų susidarymui kraujyje, beveik kaip aspirinas.Plačiau...
Nuotrauka
KAVA - ,,UŽ“ ir ,,PRIEŠ“(0)
Milijonai žmonių visame pasaulyje kasdien mėgaujasi kava. Ne vienas sakome: „Koks gi rytas be kavos puodelio?“. Ir, ko gero, daugelis esame girdėję apie kavos žalą sveikatai bei pamąstymus, kaip šį poveikį sumažinti.Plačiau...
Nuotrauka
Žuvis, kuri naudingumu prilygsta lašišai, bet yra gerokai pigesnė(0)
Daktarams jau seniai aišku, jog visos riebių žuvų rūšys, kurioms priskiriama ir silkė, teigiamai veikia žmogaus organizmą, saugo nuo aterosklerozės ir normalizuoja širdies bei kraujagyslių sistemos veiklą.Plačiau...
Nuotrauka
Apvytę vaisiai, daržovės vitaminų ir mineralų nėra praradę, o nitratų turi mažiau nei švieži(154)
Artėjant pavasariui, netinkamai laikomi vaisiai apvysta, pasikeičia jų išvaizda, o daržovės dar pradeda ir dygti, žaliuoti. Kaip vartoti tokius produktus, kad jie nepakenktų sveikatai?Plačiau...
Nuotrauka
Kodėl košės naudingos širdžiai ir kraujagyslėms(0)
Kruopų košės yra širdies sąjungininkės, kovojant su ateroskleroze ir išemija. Juk kruopų ląsteliena neleidžia organizmui pasisavinti su maistu gaunamo cholesterolio.Plačiau...
Daigai – ir maistas, ir vaistas(0)
Ką keliskart per dieną ragauja šimtamečiai?(0)
Sveikuolės pataria kasdien valgyti pienių žiedus ir grūdintis lediniame vandenyje(0)
Kaip išsirinkti alyvuogių aliejų?(0)
Kokias kruopas pirkti ir kurių vengti?(0)
Kodėl žiemą nepatartina valgyti žalių agurkų(0)
Kas būtų, jeigu valgytume vien mėsą?(0)
Didelis mėsos kiekis sveikatai kenkia taip pat kaip rūkymas(653)
Desertiniai moliūgų pusryčiai(0)
Mildos perlinių kruopų kotletai(0)
Pienas – priešas numeris vienas?(0)
Įspėjimas sūrio ir mėsos mėgėjams(0)
Žolininkas: senovėje kavą ruošdavo iš įvairiausių sėklų ar šakniavaisių(0)
Salotos su avinžirniais(0)
Medaus rūšys. Kaip atskirti, pasirinkti(0)
Medus + cinamonas GYDO VISAS LIGAS(0)
Ar pigi arbata pakeliuose gali pakenkti sveikatai?(0)
 
DIENOS SENTENCIJA
. Žmogus, kuris sako, kad to padaryti neįmanoma - neturėtų pertraukinėti žmogaus, kuris tai daro.
Kinų išminčiai sako

 

 

Kartodami AFIRMACIJĄ - gydantį teiginį, pašalinsite ligos priežastį ir liga pasitrauks. Net jei netikite energetine žodžio galia, kartokite teiginį daugybę kartų ir pamatysite, kaip viskas ims keistis.

 

ENERGETINĖ ŽODŽIO GALIA – LABAI STIPRI.  

 

LIGA: Depresija.

 

LIGOS PRIEŽASTIS: Dažnas pyktis. Beviltiškumo jausmas.

 

GYDANTIS TEIGINYS: Myliu save. Esu ramus. Pats kuriu savo gyvenimą. Manęs neliečia kitų žmonių trūkumai ir baimės.

Jūsų reklama ČIA