2018 spalio 16 d., antradienis
/
Rašykite mums čia: Email
arba pasveikpats@gmail.com
Facebook
Twitter
rss
http://www.smshostingas.lt/?utm_source=pasveikpats&utm_campaign=300x300&utm_medium=300x300
Stebuklingi išgijimai – jokia mistika
Stebuklingi išgijimai – jokia mistika
Norite tikėkite, norite ne, bet stebuklų šiame pasaulyje būna, jie vyksta. Stebuklingus išgijimus nenoriai, bet kai kuriais atvejais yra priversti pripažinti ir gydytojai. Na, o magijos žinovams tai seniai – jokia mistika.
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
VISOS LIGOS. Natūralūs gydymo būdai ČIA...
 

Džiovinti vaisiai sveikiau nei švieži(0)

Nuotrauka
Visi mitybos specialistai pataria žmonėms dažniau valgyti džiovintų vaisių. Tai – pats natūraliausias maisto papildas, stiprinantis organizmą ir jo imuninę sistemą.

Sveikiau nei švieži?

 

Mikroelementų koncentracija džiovintuose vaisiuose, palyginus su šviežiais, yra keliskart didesnė: užtenka suvalgyti porą šimtų gramų džiovintų vaisių, ir organizmas visai parai mikroelementais bus  aprūpintas. Kad gautume tokį pat kiekį mineralinių medžiagų, šviežių vaisių derėtų sušveisti net kelis kilogramus.

 

Džiovintuose vaisiuose išlieka ne tik mineralinės druskos, bet ir vitaminai, skaidulos, natūralus cukrus. Juos ypač pravartu vartoti dėl sudėtyje esančios ląstelienos, kuri labai reikalinga virškinimui. Džiovinant vaisius, tik vanduo išgaruoja, o visos kitos žmogui itin reikalingos medžiagos niekur nedingsta.

 

 

Kokie džiovinti vaisiai sveikiausi

 

Be tradicinių džiovintų obuolių, kriaušių, slyvų, vyšnių, vynuogių, abrikosų, šiandien galime mėgautis egzotiškesnėmis figomis, datulėmis, ananasais, bananais, papajomis...

 

Šįkart būkime itin dalykiški: kokios konkrečios naudos sveikatai duoda kiekvienas šis atskiras produktas?

 

Džiovinti abrikosai turi sukaupę daugiausia kalio, fosforo ir geležies. Tad juos ypač pravartu dažniau valgyti tiems, kurių silpnesnė širdies – kraujagyslių sistema, kurie dirba sunkų fizinį darbą arba jaučia nuolatinę įtampą dėl protinių užsiėmimų, kurių medžiagų apykaita sulėtėjusi. Privalu šiuos vaisius įtraukti į savo racioną tiems, kurie serga mažakraujyste, jaučia energijos stoką ir susilpnėjusį darbingumą. Norint išvalyti žarnyną, užtenka suvalgyti 100 – 150 gramų džiovintų išmirkytų abrikosų.

 

53 proc. džiovintų abrikosų sudaro lengvai įsisavinami angliavandeniai. Abrikosuose esantis magnis padeda gydyti hipertoninę ligą, o šių vaisių nuovirai pagerina skrandžio ir kasos veiklą. Džiovinti abrikosai labai reikalingi tuomet, kai žmogus vartoja šlapimą varančius vaistus. Mat tada organizme sutrinka mineralinių druskų pusiausvyra, o abrikosai – šių druskų šaltinis.

 

Džiovintų slyvų nusiperkame gal dažniau nei kitų vaisių, ypač jei dažnai kamuoja virškinimo bėda – užkietėję viduriai. Kelios suvalgytos slyvos ir žarnyno peristaltika bei virškinimas kaipmat susinormalizuoja.

 

Slyvose gausu A bei C vitaminų, taigi jas vertėtų vartoti ir kaip profilaktinę priemonę, padedančią išvengti peršalimo ligų ir sustiprinti imunitetą. Dažniau valgantieji džiovintas slyvas pasižymi geresniu regėjimu, stipresne nervų bei raumenų sistema, geresniu darbingumu, mažesniu nuovargiu. Taip yra dėl slyvose esančių mineralinių medžiagų, ypač geležies.

 

Džiovintose kriaušėse yra daug angliavandenių. Jei jas džiovinsite ne visai sunokusias, jose išliks nemažai sorbito, kuris gali pakeisti cukrų. Todėl kriaušės puikus maistas sergantiems cukriniu diabetu.

 

Džiovintų kriaušių nuoviras puikiai malšina karščiavimo troškulį. Jame nemaža rauginių medžiagų, kurios naudingos sergant žarnyno ligomis, viduriuojant. Bet pačių kriaušių, iš kurių buvo išvirtas kompotas, geriau nevalgyti, nes jose yra daug šiurkščių augalinių skaidulų, kurios stimuliuoja žarnyno peristaltiką ir skatina viduriavimą.

 

Džiovintos kriaušės efektyviai šalina iš organizmo toksinus ir sunkiųjų metalų druskas. Atėjus šaltajam metų sezonui, ant mūsų stalo turėtų netrukti

 

Džiovintos vynuogės – razinos. Razinų vartojimas užkerta kelią susirgti peršalimo ligomis. Tinka jos ir aterosklerozės profilaktikai, mat mažina cholesterolio kiekį kraujyje, o dėl gausaus maistinių skaidulų kiekio itin svarbios įvairių virškinimo sistemos ligų bei vėžio profilaktikai.

 

Razinose gausu svarbių širdžiai ir nervų sistemai mineralinių medžiagų: kalio, kalcio, natrio, magnio. Sergant bronchitu, kosint, rekomenduojama 30 gramų razinų apie valandą pamirkyti vandenyje ir suvalgyti.

 

Džiovinti obuoliai. Reta šeimininkė neprisidžiovins obuolių žiemai. Valgydami juos, labai papildome vitamino C atsargas. Pasirodo, džiovintuose obuoliuose šio vitamino esama netgi daugiau negu žaliuose, sustipriname kaulus, dantis, imunitetą, pageriname geležies įsisavinimą.

 

Tiesa, energetinė džiovintų obuolių vertė yra didesnė negu natūralių vaisių, taigi neribotais kiekiais jų vartoti vis dėlto nederėtų.

 

Džiovintos datulės - saldžios ir daugelio mūsų labai mėgstamos. Tai puikus kalio, fosforo, kalcio, geležies, magnio šaltinis. Jas itin tinka vartoti tiems, kurie dirba įtemptą ir streso kupiną darbą. Šie vaisiai puikiai praverčia peršalus, mat juose esama medžiagų, savo chemine sudėtimi artimų aspirinui.

 

Sistemingas datulių vartojimas stiprina širdį, raumenis, dantis. Tik dėl didelio šiurkščios ląstelienos kiekio šie vaisiai nerekomenduojami sergant skrandžio ir žarnyno ligomis, kolitais arba viduriuojant.

 

Džiovinti ananasai – puikus virškinimo sistemos pagalbininkas. Jie padeda organizmui sudoroti sočius ir kaloringus pietus, jų dėka skrandyje neatsiranda sunkumo jausmas.

 

 

Džiovintos vyšnios turi daug geležies, reguliuojančios kraujo krešėjimą, tad jas labai pravartu naudoti infarktų ir insultų profilaktikai.

 

Džiovintose papajose itin gausu vandenyje tirpstančių vitaminų ir mineralinių medžiagų – cinko, kalio, kalio, magnio, geležies...

 

Žinokite, kad...

 

...džiovinti vaisiai yra saldūs dėl juose esančio gana nemažo gliukozės ir fruktozės kiekio, o sacharozės juose, atvirkščiai, mažiau. Skirtingai negu saldainiuose ar kepiniuose, juose nesama dažiklių, emulgatorių, konservantų ir kitų dirbtinių priedų.

Šis produktas labai gerai numalšina alkį. Skubantiems į kviestinę vakarienę, kurioje bus patiektos gausios ir kaloringos vaišės, pravartu suvalgyti puodelį įvairių džiovintų vaisių mišinio, lėtai ir kruopščiai jį sukramtant ir užsigeriant stikline negazuoto mineralinio vandens. Atsiras sotumo jausmas, ir svečiuose tikrai nepersivalgysite.

 

 

Atsargumas tikrai nepakenks

 

 

Ir vis dėlto, nepaisant gerųjų džiovintų vaisių savybių, be saiko jų vartoti nepatartina. Atsargiai derėtų juos valgyti vyresnio amžiaus asmenims, mat dėl šiame produkte esančio fosforo pertekliaus gali sunkiau susidaryti vitaminas D ir sutrikti kalcio balansas organizme. O tai padidina osteoporozės riziką.

 

Nepatartina valgyti džiovintų vaisių sergant kepenų, inkstų ligomis, turint kai kurių virškinimo sistemos negalavimų.

 

Atsargiai duokite šių vaisių vaikams: turite būti tikri, kad jie jiems nėra alergiški.

 

Kaip pirkti, į ką atkreipti dėmesį?

 

Pirkdami džiovintus vaisius, pažiūrėkite, ar jie nėra pažeisti grybelių, nesupeliję, nesulipę, nesugraužti kirminų bei kitokių parazitų. Kokybiški vaisiai esti elastingi, sveikomis žievelėmis, tolygios ir vientisos, tai vaisiaus rūšiai būdingos spalvos.

 

Ne pro šalį perkant pauostyti: jei kvapas jums atrodo priplėkęs ir ne itin malonus, geriau tokio produkto nepirkti.

 

Masiškai džiovinami vaisiai paprastai būna apdoroti chemikalais, kurių pagrindą sudaro siera. Ji – geras konservantas, labai pailginantis produkto galiojimo trukmę ir išsaugantis natūralias jo spalvas. Todėl prieš šiuos vaisius valgant, būtina juos nuplauti, o po to nors kelias minutes pamirkyti šaltame vandenyje.

 

 

Nevirtas kompotas, naminiai saldainiai

 

Iš džiovintų vaisių mums įprastų kompotų galima ir nevirti: užtenka vaisius užpilti verdančiu vandeniu ir sandariai uždaryti indą. Kai vanduo atvėsta, vaisiai būna minkštutėliai, tarsi būtų išvirti. Nepatartume į šį kompotą dėti ir cukraus, nes pasaldinus natūralus džiovintų vaisių skonis išnyksta.

Džiovintus be kauliukų vaisius galima sumalti mėsmale. Gautą masę patartina laikyti šaldytuve. Pravartu po šaukštą jos suvalgyti vakare, kad geriau funkcionuotų žarnynas. Iš šios masės išeina ir puikūs saldainiukai, apvoliojus juos susmulkintuose riešutuose.

 

Laikykite džiovintus vaisius sausoje vietoje, sandariuose indeliuose, kad neimtų pelyti. Jeigu jų įsigijote didesnį kiekį ir norite išlaikyti ilgiau, sudėkite į plastikinius maišelius ir padėkite į šaldytuvą. 

Nuotrauka
Topinambai - organizmą valanti vitaminų bomba(6935)
Topinambai - dažnai vadinami saldžiomis bulvėmis. Juose gausu vitaminų ir jie visuomet buvo vertinami dėl sveikatinimo savybių.Plačiau...
Nuotrauka
Už mėsą pranašesnis avinžirnis(4)
Nuo maisto parduotuvių lentynų avinžirniai nedrąsiai žvilgčioja į pirkėjus. Deja, dauguma jų nepastebi ir čiumpa įprastus žirnius. Juk avinžirniai kainuoja gerokai brangiau ir yra neįprasti. Tačiau nuo žirnių skiriasi savo skoniu, be to, yra gerokai maistPlačiau...
Nuotrauka
Daigintų kviečių nauda sveikatai(0)
Gamta mums siūlo išsigelbėjimą nuo daugybės žmonijai žinomų ligų. Vienas iš unikaliausių ir organizmui naudingiausių maisto produktų yra daiginti kviečiai.Plačiau...
Nuotrauka
Aliejus aliejui nelygu. Kokį pasirinkti?(0)
Daugelis žinome, kad šalto spaudimo aliejai yra rekomenduojami kaip naudingiausi mūsų organizmui. Jie ne tik vadinami geriausiu maistu, bet ir mūsų organizmo vaistu.Plačiau...
Nuotrauka
Viskas apie druską: kokią rinktis ir kuo ji pavojinga(7040)
Lietuviai per dieną suvartoja beveik du kartus daugiau druskos negu rekomenduojama. Dėl per didelio jos vartojimo padidėja kraujospūdis ir insulto rizika, sako mitybos specialistė Ilona Drulytė.Plačiau...
Nuotrauka
Mityba pagal ajurvedą: kol nepasituštinote, nevalia ir pusryčiauti(0)
Ajurveda – mokslas apie gyvenimą ir sveikatą. Pagrindiniai jo principai išdėstyti vienoje iš 4 vedų, užrašytų prieš maždaug 5000 m. Galima teigti, jog tai – Rytų filosofijos palikimas.Plačiau...
Nuotrauka
5 tibetietiškos mitybos taisyklės(0)
Tibeto gydytojų rekomendacijos dažnai sutampa su vakarų medikų nuomone, dažnai netgi patvirtina tradicinės medicinos taisykles. Juolab kad vis daugiau Europos šalių gyventojų ieškodami pagalbos pasitiki rytų išmintimi.Plačiau...
Nuotrauka
4 mitybos klaidos, kurios jus sendina(0)
Pateikiame keturias labiausiai paplitusias klaidas, kurios daro labai didelę įtaką mūsų sveikatai.Plačiau...
Nuotrauka
Prieskoniai vietoje vaistų: ką valgyti norint nesirgti(0)
Tai, kad prieskonius galima naudoti vietoje vaistų, žmonės žinojo jau nuo senų senovės. Ne veltui Viduramžiais jų galima buvo įsigyti tik vaistinėje, be to, už kainą, dešimtis kartų viršijančią įprastų produktų.Plačiau...
Nuotrauka
Šokoladas vietoj aspirino(0)
Paaiškėjo, jog visų mūsų mėgstamas šokoladas užkerta kelią trombų susidarymui kraujyje, beveik kaip aspirinas.Plačiau...
Nuotrauka
KAVA - ,,UŽ“ ir ,,PRIEŠ“(0)
Milijonai žmonių visame pasaulyje kasdien mėgaujasi kava. Ne vienas sakome: „Koks gi rytas be kavos puodelio?“. Ir, ko gero, daugelis esame girdėję apie kavos žalą sveikatai bei pamąstymus, kaip šį poveikį sumažinti.Plačiau...
Nuotrauka
Žuvis, kuri naudingumu prilygsta lašišai, bet yra gerokai pigesnė(0)
Daktarams jau seniai aišku, jog visos riebių žuvų rūšys, kurioms priskiriama ir silkė, teigiamai veikia žmogaus organizmą, saugo nuo aterosklerozės ir normalizuoja širdies bei kraujagyslių sistemos veiklą.Plačiau...
Nuotrauka
Apvytę vaisiai, daržovės vitaminų ir mineralų nėra praradę, o nitratų turi mažiau nei švieži(154)
Artėjant pavasariui, netinkamai laikomi vaisiai apvysta, pasikeičia jų išvaizda, o daržovės dar pradeda ir dygti, žaliuoti. Kaip vartoti tokius produktus, kad jie nepakenktų sveikatai?Plačiau...
Nuotrauka
Kodėl košės naudingos širdžiai ir kraujagyslėms(0)
Kruopų košės yra širdies sąjungininkės, kovojant su ateroskleroze ir išemija. Juk kruopų ląsteliena neleidžia organizmui pasisavinti su maistu gaunamo cholesterolio.Plačiau...
Nuotrauka
Daigai – ir maistas, ir vaistas(0)
Nuo daigo prasideda augalo gyvenimas. Todėl nenuostabu, kad gamta apdovanojo juos milžiniška jėga – juose sukaupti visi vitaminai ir mineralai. Pavyzdžiui, folio rūgšties daiguose 4 k. daugiau nei grūduose.Plačiau...
Ką keliskart per dieną ragauja šimtamečiai?(0)
Sveikuolės pataria kasdien valgyti pienių žiedus ir grūdintis lediniame vandenyje(0)
Kaip išsirinkti alyvuogių aliejų?(0)
Kokias kruopas pirkti ir kurių vengti?(0)
Kodėl žiemą nepatartina valgyti žalių agurkų(0)
Blogiausia, ką galime suvalgyti(3)
Kas būtų, jeigu valgytume vien mėsą?(0)
Didelis mėsos kiekis sveikatai kenkia taip pat kaip rūkymas(653)
Desertiniai moliūgų pusryčiai(0)
Mildos perlinių kruopų kotletai(0)
Pienas – priešas numeris vienas?(0)
Įspėjimas sūrio ir mėsos mėgėjams(0)
Žolininkas: senovėje kavą ruošdavo iš įvairiausių sėklų ar šakniavaisių(0)
Salotos su avinžirniais(0)
Medaus rūšys. Kaip atskirti, pasirinkti(0)
Medus + cinamonas GYDO VISAS LIGAS(0)
Ar pigi arbata pakeliuose gali pakenkti sveikatai?(0)
 
DIENOS SENTENCIJA
. Žmogus, kuris sako, kad to padaryti neįmanoma - neturėtų pertraukinėti žmogaus, kuris tai daro.
Kinų išminčiai sako

 

 

Kartodami AFIRMACIJĄ - gydantį teiginį, pašalinsite ligos priežastį ir liga pasitrauks. Net jei netikite energetine žodžio galia, kartokite teiginį daugybę kartų ir pamatysite, kaip viskas ims keistis.

 

ENERGETINĖ ŽODŽIO GALIA – LABAI STIPRI.  

 

LIGA: Depresija.

 

LIGOS PRIEŽASTIS: Dažnas pyktis. Beviltiškumo jausmas.

 

GYDANTIS TEIGINYS: Myliu save. Esu ramus. Pats kuriu savo gyvenimą. Manęs neliečia kitų žmonių trūkumai ir baimės.

Jūsų reklama ČIA