2018 lapkričio 13 d., antradienis
/
Rašykite mums čia: Email
arba pasveikpats@gmail.com
Facebook
Twitter
rss
http://www.smshostingas.lt/?utm_source=pasveikpats&utm_campaign=300x300&utm_medium=300x300
21 Mėnulio para - ŽIRGAS (vežimas, mitra)
21 Mėnulio para - ŽIRGAS (vežimas, mitra)
Tai nepaprastos energijos ir sėkmės diena. Šią dieną ugdomas sąžiningumas, atsakomybės jausmas.
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
VISOS LIGOS. Natūralūs gydymo būdai ČIA...
 

Ilgaamžiškumo paslaptis – japonų virtuvėje(0)

Nuotrauka
Japonų ilgaamžiškumo priežastis slypi jų maisto lėkštėje, kurioje dažniausiai karaliauja švieži, vos apdoroti maisto produktai.

Dėl japonų požiūrio į maistą, šios šalies vyrai ir moterys sulaukia daugiau metų ir išlieka sveikesni ilgiau nei kiti Žemės gyventojai. Jų gyvenimo trukmė siekia 75 metus, tačiau sulaukę tokio amžiaus daugelis jų nesiskundžia ligomis, nevarsto vaistinių durų ir nevartoja papildų.

 

 

Mažai cholesterolio

 

Šiuo metu japonai užima pirmą vietą pasaulyje pagal gyvenimo trukmę. Tam įtakos turi mažai cholesterolio turintis maistas. Tokį pasirinkimą lėmė Japonijos geografinė padėtis. Auginti galvijus buvo sunku, nes žemė brangi, mažai ganyklų, tad karvių praktiškai nebuvo auginama.

Kiaules ir naminius paukščius augina nedaugelis, todėl šie produktai nėra paplitę. Taip pat japonai vartoja itin mažai druskos, o jei beria jos į maistą, naudoja tik jūros. Jei norisi sūriau - pila sojų padažą.

 

Vietoje mėsos – žuvis

 

Svarbią vietą nuo seno japonų valgiaraštyje užima žuvis, kuri retai verdama, dažniau valgoma žalia arba kepta. Taip pat iš vandenyno gaunami vandens augalai, dumbliai, turtingi jodo, geležies, mineralinių medžiagų, vitamino B.

 

Japonų virtuvėje dominuoja įvairūs moliuskai, krabai, kalmarai, jūrų agurkai. Valgant jūrų gėrybes, pasisavinami ne tik baltymai, bet ir įvairūs vitaminai bei mikroelementai, ypač vartojant šiuos produktus, kaip mėgsta japonai, termiškai neapdorotus.

Japonijoje mėgstama žuvis, ypač riebesnė: lašiša, skumbrė, šviežias tunas yra puikūs omega-3 riebiųjų rūgščių šaltiniai, dėl kurių gerėja širdies darbas ir keliama nuotaika. Nors japonai sudaro 2 proc. pasaulio gyventojų, jie suvalgo 10 proc. pasaulyje sugaunamų žuvų.

 

Pataria knygos „Kodėl japonės nesensta ir netunka“ autorė Naomi Moriyama:

 

Neteisinga daugelio nuomonė, jog gera išvaizda ir sveikata  užkoduota japonų genuose. Kai tik japonai ima maitintis kaip Vakarų šalių gyventojai, jie ypač greitai priauga svorio. Todėl norint išlaikyti gražios lieknas kūno linijas ir gerą savijautą, japonai valgydami vadovaujasi taisyklėmis.

 

Valgo iš mažų indų

 

Japonų dietos pagrindas - aukštos energetinės vertės produktai. Taip pat jie griežtai kontroliuoja porcijas, o jų maistas visada būna gražiai pateiktas mažuose induose. Pastarasis būdas skatina valgyti lėtai, mėgautis maistu, todėl smegenys turi daugiau laiko suvokti, kad kūnas pasisotino. Sumažinus suvartojamų kalorijų kiekį bent 8 proc. ir kiek padidinus fizinį aktyvumą - gyvenimą galima pailginti bent keleriais metais.

 

Tradicinėse japonų šeimose kiekvienas maisto produktas patiekiamas atskirose lėkštėse ir dubenėliuose, o ne vienoje didelėje lėkštėje.

Tyrimai rodo, kad žmogus stengiasi suvalgyti visą lėkštėje esantį maistą, nors ir nėra alkanas. Dedant į lėkštę visokio maisto iš skirtingų indų, paprastai suvalgoma 45 pro. mažiau.

Europiečiams, kuriems nepriimtina kiekvieną produktą patiekti atskirame inde, patariama dideles lėkštes keisti mažomis arba esamą maisto kiekį sumažinkite ir stenkitės jo niekada nebepadidinti.

 

Pagrindas – ryžiai ir daržovės

 

Japonai valgo šešis kartus daugiau ryžių nei Vakarų šalių gyventojai. Ryžiai Japonijoje valgomi net ir pusryčiams. Nereikėtų pamiršti, jog jie negardinami aliejais ar sviestu.
Japonų virtuvė pasižymi ir didele šviežių daržovių gausa.

 

Raudonosios saldžiosios paprikos, šparaginės pupelės, cukinijos, baklažanai, svogūnai, varnalėša, pomidorai, žaliosios paprikos, salotų lapai, morkos, špinatai, bambukų ūgliai, runkeliai, lotoso šaknys, ropės, baltieji ridikai, grybai, saldžiosios bulvės, jūros dumbliai - visą tai užima itin svarbią vietą japonų mityboje.

 

Daržovės dažnai valgomos ir pusryčiaujant. Pagrindiniai jų paruošimo būdai - garinimas, neilgas virimas vandenyje ar sultinyje, apkepinimas aliejuje. Jie vartoja nemodifikuotų sojų produktus. Tofu, pupelės gali pakeisti mėsą, nes turi daug baltymų ir mažai arba išvis neturi riebalų. Patiekalai su soja gaminami kiekvieną dieną.

 

Desertai

 

Japonams tipiškas desertas - dailiai ant lėkštės išdėlioti sezoniniai vaisiai. Jie mėgaujasi ir ledais ar pyragaičiais, tačiau saikingai ir jie būna subtilesnio skonio nei įprasta Vakaruose.

Negardinami riebia grietinėle, šokoladais, riešutais, dideliu cukraus kiekiu. Daugelis japonų pasisėdėjimą prie stalo baigia paprasčiausiu žaliosios arbatos puodeliu.

 

Įdomu:

Japonai stengiasi skrandžius užpildyti 80 proc., todėl jie retai persivalgo. Šioje šalyje viršsvoriu skundžiasi tik 1,5 procentai gyventojų, o vidutinė gyvenimo trukmė siekia 82 metus.

 

Receptai

 

Agurkų sunomono

 

Reikės:

2 didelių agurkų nuluptų,
1/3 puodelio ryžių acto,
4 šaukštelių baltojo cukraus,
1 šaukštelio druskos,
1 šaukštelio malto džiovinto imbiero.

Perpjaukite agurką pusiau ir išimkite didžiausias sėklas. Tuomet supjaustykite pailgomis plonomis riekelėmis. Mažame dubenyje supilkite actą, suberkite druską ir imbierą. Gerai išmaišykite. Sudėkite agurkus ir gerai išmaišykite. Prieš patiekiant mažiausiai valandą palaikykite šaldytuve. Skanaus!

 

Teriyaki vištiena

 

Reikės:

4 vištienos krūtinėlių,
4 šaukštų apelsinų džemo,
2 šaukštų sojų padažo,
3 šauktų alyvuogių aliejaus.

Supjaustykite vištieną smulkiomis juostelėmis. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus, apkepkite vištieną, kol ji įgaus rusvą atspalvį. Sudėkite apelsinų džemą, supilkite sojos padažą. Tuomet gerai išmaišykite ir dar pakepkite, kol ji karamelizuosis. Patiekite su virtais ryžiais arba daržovėmis. Skanaus!

 

Nuotrauka
Nustatykite tikrą savo biologinį amžių(1)
Biologinis amžius ne visada sutampa su nugyventų metų skaičiumi.Tad išspręskite šį testą ir sužinokite tikrą savo biologinį amžių.Plačiau...
Nuotrauka
Vandens telkiniuose į mus prasiskverbia parazitai(0)
Maudydamiesi atviruose vandens telkiniuose galime užsikrėsti bjauriais parazitais. Jie patenka į mūsų kūno vidų net per odą (pvz., lervutės).Plačiau...
Nuotrauka
HERPES – klastingas ir pavojingas(7)
Ant lūpos ar nosies iškilęs ,,šašas“ yra klastingoji pūslelinė – herpes. Net 90 proc. Žemės gyventojų yra užkrėsti šiuo Herpes virusu. Jeigu virusas pasisėja ant viso kūno, sukelia didelius skausmus, o patekęs į galvos smegenis – virusinės kilmės encefaliPlačiau...
Nuotrauka
Kokias ligas pranašauja apgamas?(0)
Apgamų mes matome tik ant odos, tačiau nepastebime tų, kurie atsiranda ant plaučių, kepenų, širdies, kitų vidaus organų. Apgamas yra lyg signalas, kad reikalinga skubi pagalba, jis parodo, kokias ligas esame paveldėję iš savo protėvių.Plačiau...
Nuotrauka
14 priežasčių, kodėl nuolat jaučiatės pavargę(6898)
Energijos stinga ne tik dėl miego trūkumo. Kartais vieni ar kiti įpročiai išsekina tiek fiziškai, tiek psichiškai.Plačiau...
Nuotrauka
Ne virusai kalti dėl mūsų ligų(0)
Ėmę čiaudėti, kosėti, sukarščiavę, dažniausiai pakeiksnojam prikibusį virusą ir skubame į vaistinę. Stebimės, kiek vis atsiranda naujų, iki šiol negirdėtų ligų ir kaip mutuoja tie nelemti virusai. Gydytoja homeopatė Aiva Vaivarienė linkusi virusus išteisPlačiau...
Nuotrauka
Kas griauna mūsų sveikatą? Lentelė: ženklai E(1)
Kodėl verta vengti produktų su įvairiais maisto priedais ir kokią sveikatos kainą mokame už gražų ir pigų produktą?Plačiau...
Nuotrauka
Ajurvedos patarimai kiekvienam(0)
Rytų sveikatos mokymai paremti gilia patirtimi, todėl yra naudingi visiems. Sveikam Ajurveda padeda palaikyti gerą sveikatą, o sergančiam – ją atstatyti. Svarbiausia Ajurvedos nuostata – žmogus gali ir turi būti sveikas.Plačiau...
Nuotrauka
Sveikatai naudingos pavasarinės žolelės(0)
Pavasarį besiskundžiančiuosius silpnumu, nuovargiu žolininkai ragina pasinaudoti gamtos teikiamomis dovanomis: augalai yra įvairių vitaminų, mikroelementų šaltinis, padeda organizmui apsivalyti.Plačiau...
Nuotrauka
Dieviška plauko kilmė(1)
Ši tema susijusi su viso žmogaus organizmo gyvybingumu, organų veikla, kraujotaka, liaukų veikla ir t.t Plaukai yra tam tikras visatos informacijos imtuvas, per save praleidžiantis didelius kiekius informacijos.Plačiau...
Nuotrauka
Meilė gyvūnams pavojinga: kokiomis ligomis galima apsikrėsti nuo šuns arba katės(0)
Neretai savo augintinius mes sužmoginame – ne tik juos bučiuojame, bet ir leidžiame jiems valgyti iš savo lėkštės. Tuo tarpu vaikai nepraleidžia progos pamyluoti šalia daugiabučių augančių kačiukų. Pasirodo, tai baigtis gali gana liūdnai.Plačiau...
Nuotrauka
Aktyvuotos anglies nauda organizmui(165)
Esant įvairaus sunkumo apsinuodijimui, pirmiausia vartojame aktyvuotos anglies, mat esminė jos ypatybė – gebėjimas kovoti su nuodais, kurie ir sukelia apsinuodijimą.Plačiau...
Nuotrauka
Nematomi priešai, tykantys šokolade, kečupe, šaldytuve ir net druskoje(0)
Genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) vardas daugeliui vartotojų pažįstamas. Apie tokius organizmus maisto produktuose vartotojus perspėja etiketės. Galime rinktis: pigiau ir su GMO ar brangiau ir be jų.Plačiau...
Nuotrauka
Gydytojos homeopatės patarimai, kaip pasveikti be vaistų(0)
Kaip apsisaugoti nuo ligų, o susirgus - išsigydyti be cheminių vaistų, pataria natūraliosios medicinos ir farmakognozijos (augalinės kilmės vaistines medžiagas tiriantys) specialistai.Plačiau...
Nuotrauka
Žolininkų patarimai: norite greitai atsigauti po žiemos – valgykite medžių pumpurus ir piktžoles(0)
Žolininkai primena, kad bręstantys medžių pumpurai ir iš žemės prasikalusios pirmosios žolės – vertingiausi pavasario augalai, kadangi jie būna sukaupę pačias vertingiausias medžiagas.Plačiau...
Pieno produktai didina osteoporozės ir vėžio riziką(0)
NUO KO PRIKLAUSO VISO ORGANIZMO GYNYBINĖ SISTEMA?(0)
3 vaikų mama ir sveikuolė R. Venslovienė: ligos - mūsų elgesio rezultatas(0)
Ekspertai: multivitaminai - pinigų išmetimas į balą(0)
SKAUDA GALVĄ? PRIEŽASTIS ŽARNYNE.(0)
MUMIJO - iliuzija ar panacėja nuo visų ligų?(10)
Chemikas: gąsdinimas raide E sužymėtais junginiais - reklaminis triukas(0)
Penkios gyvenimo būdo taisyklės, kurios gali įveikti silpnaprotystę(0)
Kodėl TOKS gydymas draudžiamas?(0)
Žiemos sezonas: kokių vaisių ir daržovių reikia dairytis prekybos centre(0)
Kokie kambariniai augalai gali pakenkti jūsų sveikatai?(0)
Kodėl lėta reakcija gali reikšti ankstyvą mirtį(0)
V.Stonkus: žmonių sveikata prastėja dėl pašalinio vaistų poveikio(0)
Atskleisti nauji faktai, kaip mobilieji telefonai žaloja sveikatą(0)
Ajurvedos konsultantė: ir Lietuvoje galima gyventi harmoningai(0)
Kodėl nemigos žala beveik prilygsta galvos traumai(0)
Antibiotikų aukso amžius eina į pabaigą(0)
Sumaniai besislapstančios kirmėlės ir lervos mūsų organizmą alina metų metus(0)
Reikia gydyti priežastį, o ne pasekmę(0)
Kaip mūsų sveikata susijusi su kraujo grupėmis: su kuria iš jų gyventi sunkiausia(0)
Ką rodo žili plaukai?(0)
NETIKĖTINI GYDYMOSI BŪDAI(0)
Bioritmų paslaptys: kada geriausia keltis, dirbti ar ilsėtis?(0)
Gyvačių nuodai – grožiui ir sveikatai(0)
Kada mesti rūkyti dar nevėlu?(4)
Kodėl blogai, kad anksti temsta(1)
Ar kenkia čiaudulio slopinimas?(0)
Aštuoni mitai apie ligas(0)
Paros laikas ir sveikata(3)
5 įrodymai, jog jūs nesilaikote dietos(0)
Liūdna žinia lietuviams: vėžio riziką paveldėjome(0)
Ar pirtis gydo?(0)
 
DIENOS SENTENCIJA
. Žmogus, kuris sako, kad to padaryti neįmanoma - neturėtų pertraukinėti žmogaus, kuris tai daro.
Kinų išminčiai sako

 

 

Kartodami AFIRMACIJĄ - gydantį teiginį, pašalinsite ligos priežastį ir liga pasitrauks. Net jei netikite energetine žodžio galia, kartokite teiginį daugybę kartų ir pamatysite, kaip viskas ims keistis.

 

ENERGETINĖ ŽODŽIO GALIA – LABAI STIPRI.  

 

LIGA: Depresija.

 

LIGOS PRIEŽASTIS: Dažnas pyktis. Beviltiškumo jausmas.

 

GYDANTIS TEIGINYS: Myliu save. Esu ramus. Pats kuriu savo gyvenimą. Manęs neliečia kitų žmonių trūkumai ir baimės.

Jūsų reklama ČIA