2018 spalio 16 d., antradienis
/
Rašykite mums čia: Email
arba pasveikpats@gmail.com
Facebook
Twitter
rss
http://www.smshostingas.lt/?utm_source=pasveikpats&utm_campaign=300x300&utm_medium=300x300
Gyvačių nuodai – grožiui ir sveikatai
Gyvačių nuodai – grožiui ir sveikatai
Dažnai gyvatės siejamos su blogio jėgomis, kurios naudojamos per juodosios magijos ritualus, užkalbėjimus ir burtus. Tačiau ar žinojote, kad gyvačių nuodai yra gamtos dovana, kuri padeda išsaugoti grožį ir sveikatą?
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
VISOS LIGOS. Natūralūs gydymo būdai ČIA...
 

Įspėjimas sūrio ir mėsos mėgėjams(0)

Nuotrauka
Ar galima valgant daug sūrio ar mėsos susirgti diabetu? Prancūzijos mokslininkai tvirtina, jog gali, praneša dailymail.co.uk.

Prancūzijos tyrėjai nustatė, kad didelius kiekius mėsos, sūrio, kiaušinių, žuvies duonos bei gaiviųjų gėrimų suvartojančios moterys maždaug 50 proc. dažniau serga II tipo diabetu, net jeigu jos taip pat valgo daug vaisių ir daržovių. Mokslininkai tikina, jog problema slypi rūgštyje, kurią organizme išskiria tokie produktai kaip mėsa ar sūris.

 

Kaip ir viskas, kas gyva, mūsų organizmai turi pH (power of hydrogen – vandenilio potencialo) lygį. Tai skaičius tarp nulio ir 14, nusakantis jo rūgštingumą ar šarmingumą: nulis – visiškai rūgštus, 14 – visiškai šarminis. Kad mūsų ląstelės ir audiniai normaliai funkcionuotų, organizmo pH turėtų būti neutralus – apie septynis.

Kai mūsų organizmas skaido maistą, natūraliai išsiskiria rūgštys ir šarmai ir šis procesas žinomas kaip apkrova rūgštimis.

 

Mitybos specialistė Marie Murphy iš Didžiosios Britanijos mitybos fondo teigia, kad rūgštingumą kelia ne vien maisto produktai, kurie yra „rūgštūs“. Tai priklauso ir nuo to, kaip organizmas funkcionuoja.

 

„Pavyzdžiui, apelsino pH yra žemas dėl jame esančios citrinų rūgšties, tačiau jį suvalgius, kaip manoma, organizmas patiria šarminį poveikį. Tai susiję su maistinėmis medžiagomis, kurias jis išskiria organizme“, - aiškina M. Murphy.

Mėsa, žuvis, jūros gėrybės, sūriai, kiaušiniai, duona, avižos, makaronai ir ryžiai, perdirbti maisto produktai ir angliarūgštės prisotinti gėrimai – visi jie skildami išskiria rūgštis, o štai kava, vaisiai ir daržovės – šarmus.

 

Jeigu jūsų mityba yra subalansuota ir suvartojate reikiamą kiekį ląstelienos, baltymų, angliavandenių, vaisių ir daržovių, rūgštiniai ir šarminiai maisto produktai neutralizuoja vieni kitus. Tačiau Vakaruose laikomasi mitybos teorijos, pirmenybę teikiančios tiems produktams, kurie gamina tokį rūgšties kiekį, kad jo nepavyksta kompensuoti vaisiams ir daržovėms.

 

Manoma, kad tai gali sukelti medžiagų apykaitos sutrikimus, įskaitant II tipo cukrinį diabetą, kai organizmas nesugeba pagaminti pakankamai insulino hormono arba jo tinkamai nepanaudoja.

 

Insulinas padeda sumažinti cukraus kiekį kraujyje ir paverčia jį energija. Jeigu insulinas savo darbo tinkamai neatlieka, cukraus kiekis kraujyje gali pasiekti pavojingą ribą, kas ilgainiui sukelia diabetą. Jeigu ši liga negydoma, gali pažeisti nervus, regėjimą ar net baigtis mirtimi. Dėl diabeto taip pat padidėja širdies ligų, insulto ir galūnių amputavimo rizika.

 

Naujausias Prancūzijos mokslininkų atliktas tyrimas, kurio rezultatai skelbiami Europos diabeto tyrimų asociacijos žurnale „Diabetologia“, yra pirmas mėginimas pažvelgti į galimas sąsajas tarp daug rūgščių turinčio maisto ir II tipo diabeto, kuriuo vien Jungtinėje Karalystėje  serga mažiausiai trys milijonai žmonių.

Tad ar įmanoma sumažinus organizmo rūgštingumą didinančių produktų vartojimą apsisaugoti nuo II tipo diabeto?

 

Jau keletą metų laikomasi požiūrio, jos sumažinus tokių produktų vartojimą galima numesti svorio. Tai žinoma šarminės dietos pavadinimu. Ja susidomėjo tokios garsenybės, kaip Gwyneth Paltrow ir Kate Moss.

 

Ši dieta grindžiama idėja, kad rūgštį išskiriantys maisto produktai gali įrūgštinti mūsų organizmą iki pavojingo lygmens ir ilgainiui gali išaugti vėžio ar osteoporozės rizika. Tokių produktų ribojimas ar atsisakymas – vadinasi, perėjimas prie kone vegetariškos mitybos – užkerta kelią tokiam scenarijui. Vis dėlto mitybos specialistai šarminę dietą tvirtai atmetė.

 

„Nėra patikimo mechanizmas, rodančio, jog maisto produktų rūgštinės ar šarminės savybės turėtų įtakos svorio augimui ar svorio mažėjimui“, - teigia M. Murphy.

Tad ar šis naujas tyrimas galėtų reikšti, jog šarminės dietos besilaikantys asmenys galėtų būti atskleidę tiesą?

 

Nėra jokių abejonių, kad maistas turi įtakos organizmo pH pusiausvyrai. Tačiau britų ekspertai tvirtina, kad organizmas išlaiko savo pH lygį, nepriklausomai nuo pasirinktos mitybos, arba per plaučius išstumdamas anglies dioksidą (tai yra vienas iš organizmo pagrindinių būdų reguliuoti savo pH pusiausvyrą), arba per inkstus su šlapimu pašalindamas rūgščių ar šarmų perteklių.

 

„Maistinės medžiagos, esančios maisto produktuose, gali daryti įtaką rūgščių ir šarmų pusiausvyrai organizme, didindamos ar mažindamos pH lygį, - aiškina M. Murphy. - Tačiau organizmas turi labai veiksmingų mechanizmų, kaip išlaikyti savo rūgščių ir šarmų pusiausvyrą, ir bet koks maisto produktų poveikis, kuris gali sutrikdyti šią pusiausvyrą, yra koreguojamas organizmo reguliavimo sistemos, kuri palaiko bendrą stabilumą. Yra tikrai labai mažai įrodymų, kad maisto produktų savybė išskirti rūgštį galėtų turėti kokios nors įtakos sveikatai“.

 

Nutukimo specialistas daktaras Tony Leedsas iš Vitingtono ligoninės Londone sako, kad sveiki žmonės sugeba susidoroti su organizmo rūgštingumą keliančiais maisto produktais.

Nuotrauka
Topinambai - organizmą valanti vitaminų bomba(6935)
Topinambai - dažnai vadinami saldžiomis bulvėmis. Juose gausu vitaminų ir jie visuomet buvo vertinami dėl sveikatinimo savybių.Plačiau...
Nuotrauka
Už mėsą pranašesnis avinžirnis(4)
Nuo maisto parduotuvių lentynų avinžirniai nedrąsiai žvilgčioja į pirkėjus. Deja, dauguma jų nepastebi ir čiumpa įprastus žirnius. Juk avinžirniai kainuoja gerokai brangiau ir yra neįprasti. Tačiau nuo žirnių skiriasi savo skoniu, be to, yra gerokai maistPlačiau...
Nuotrauka
Daigintų kviečių nauda sveikatai(0)
Gamta mums siūlo išsigelbėjimą nuo daugybės žmonijai žinomų ligų. Vienas iš unikaliausių ir organizmui naudingiausių maisto produktų yra daiginti kviečiai.Plačiau...
Nuotrauka
Aliejus aliejui nelygu. Kokį pasirinkti?(0)
Daugelis žinome, kad šalto spaudimo aliejai yra rekomenduojami kaip naudingiausi mūsų organizmui. Jie ne tik vadinami geriausiu maistu, bet ir mūsų organizmo vaistu.Plačiau...
Nuotrauka
Viskas apie druską: kokią rinktis ir kuo ji pavojinga(7040)
Lietuviai per dieną suvartoja beveik du kartus daugiau druskos negu rekomenduojama. Dėl per didelio jos vartojimo padidėja kraujospūdis ir insulto rizika, sako mitybos specialistė Ilona Drulytė.Plačiau...
Nuotrauka
Džiovinti vaisiai sveikiau nei švieži(0)
Visi mitybos specialistai pataria žmonėms dažniau valgyti džiovintų vaisių. Tai – pats natūraliausias maisto papildas, stiprinantis organizmą ir jo imuninę sistemą.Plačiau...
Nuotrauka
Mityba pagal ajurvedą: kol nepasituštinote, nevalia ir pusryčiauti(0)
Ajurveda – mokslas apie gyvenimą ir sveikatą. Pagrindiniai jo principai išdėstyti vienoje iš 4 vedų, užrašytų prieš maždaug 5000 m. Galima teigti, jog tai – Rytų filosofijos palikimas.Plačiau...
Nuotrauka
5 tibetietiškos mitybos taisyklės(0)
Tibeto gydytojų rekomendacijos dažnai sutampa su vakarų medikų nuomone, dažnai netgi patvirtina tradicinės medicinos taisykles. Juolab kad vis daugiau Europos šalių gyventojų ieškodami pagalbos pasitiki rytų išmintimi.Plačiau...
Nuotrauka
4 mitybos klaidos, kurios jus sendina(0)
Pateikiame keturias labiausiai paplitusias klaidas, kurios daro labai didelę įtaką mūsų sveikatai.Plačiau...
Nuotrauka
Prieskoniai vietoje vaistų: ką valgyti norint nesirgti(0)
Tai, kad prieskonius galima naudoti vietoje vaistų, žmonės žinojo jau nuo senų senovės. Ne veltui Viduramžiais jų galima buvo įsigyti tik vaistinėje, be to, už kainą, dešimtis kartų viršijančią įprastų produktų.Plačiau...
Nuotrauka
Šokoladas vietoj aspirino(0)
Paaiškėjo, jog visų mūsų mėgstamas šokoladas užkerta kelią trombų susidarymui kraujyje, beveik kaip aspirinas.Plačiau...
Nuotrauka
KAVA - ,,UŽ“ ir ,,PRIEŠ“(0)
Milijonai žmonių visame pasaulyje kasdien mėgaujasi kava. Ne vienas sakome: „Koks gi rytas be kavos puodelio?“. Ir, ko gero, daugelis esame girdėję apie kavos žalą sveikatai bei pamąstymus, kaip šį poveikį sumažinti.Plačiau...
Nuotrauka
Žuvis, kuri naudingumu prilygsta lašišai, bet yra gerokai pigesnė(0)
Daktarams jau seniai aišku, jog visos riebių žuvų rūšys, kurioms priskiriama ir silkė, teigiamai veikia žmogaus organizmą, saugo nuo aterosklerozės ir normalizuoja širdies bei kraujagyslių sistemos veiklą.Plačiau...
Nuotrauka
Apvytę vaisiai, daržovės vitaminų ir mineralų nėra praradę, o nitratų turi mažiau nei švieži(154)
Artėjant pavasariui, netinkamai laikomi vaisiai apvysta, pasikeičia jų išvaizda, o daržovės dar pradeda ir dygti, žaliuoti. Kaip vartoti tokius produktus, kad jie nepakenktų sveikatai?Plačiau...
Nuotrauka
Kodėl košės naudingos širdžiai ir kraujagyslėms(0)
Kruopų košės yra širdies sąjungininkės, kovojant su ateroskleroze ir išemija. Juk kruopų ląsteliena neleidžia organizmui pasisavinti su maistu gaunamo cholesterolio.Plačiau...
Daigai – ir maistas, ir vaistas(0)
Ką keliskart per dieną ragauja šimtamečiai?(0)
Sveikuolės pataria kasdien valgyti pienių žiedus ir grūdintis lediniame vandenyje(0)
Kaip išsirinkti alyvuogių aliejų?(0)
Kokias kruopas pirkti ir kurių vengti?(0)
Kodėl žiemą nepatartina valgyti žalių agurkų(0)
Blogiausia, ką galime suvalgyti(3)
Kas būtų, jeigu valgytume vien mėsą?(0)
Didelis mėsos kiekis sveikatai kenkia taip pat kaip rūkymas(653)
Desertiniai moliūgų pusryčiai(0)
Mildos perlinių kruopų kotletai(0)
Pienas – priešas numeris vienas?(0)
Žolininkas: senovėje kavą ruošdavo iš įvairiausių sėklų ar šakniavaisių(0)
Salotos su avinžirniais(0)
Medaus rūšys. Kaip atskirti, pasirinkti(0)
Medus + cinamonas GYDO VISAS LIGAS(0)
Ar pigi arbata pakeliuose gali pakenkti sveikatai?(0)
 
DIENOS SENTENCIJA
. Žmogus, kuris sako, kad to padaryti neįmanoma - neturėtų pertraukinėti žmogaus, kuris tai daro.
Kinų išminčiai sako

 

 

Kartodami AFIRMACIJĄ - gydantį teiginį, pašalinsite ligos priežastį ir liga pasitrauks. Net jei netikite energetine žodžio galia, kartokite teiginį daugybę kartų ir pamatysite, kaip viskas ims keistis.

 

ENERGETINĖ ŽODŽIO GALIA – LABAI STIPRI.  

 

LIGA: Depresija.

 

LIGOS PRIEŽASTIS: Dažnas pyktis. Beviltiškumo jausmas.

 

GYDANTIS TEIGINYS: Myliu save. Esu ramus. Pats kuriu savo gyvenimą. Manęs neliečia kitų žmonių trūkumai ir baimės.

Jūsų reklama ČIA