2018 gruodžio 15 d., šeštadienis
/
Rašykite mums čia: Email
arba pasveikpats@gmail.com
Facebook
Twitter
rss
http://www.smshostingas.lt/?utm_source=pasveikpats&utm_campaign=300x300&utm_medium=300x300
Nustatykite, ar jūs turite parazitų (kirmėlių)?
Nustatykite, ar jūs turite parazitų (kirmėlių)?
Ar žinojote, kad daug neišgydomų ligų lemia ne kas kitas, o mūsų organizme dešimtmečiais gyvenančios kirmėlės.
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
VISOS LIGOS. Natūralūs gydymo būdai ČIA...
 

Kodėl žiemą nepatartina valgyti žalių agurkų(0)

Nuotrauka
Jei valgome žalius agurkus, atvėsiname, jei raugintus – sušylame, sako „Žolinčių akademijos“ prezidentė Danutė Kunčienė.

„Žiemos metu tikrai nereikia valgyti žalių agurkų, jie mus vėsina, šaldo. Atšaldome ir kasą, ir kepenis, o po to reikia naudoti kitų organų energiją, kad sušiltume“, – teigia ji.

 

Mūsų organizmui didelę įtaką daro tiek karštis, tiek šaltis. Pagal oro temperatūrą turėtume derinti ne tik aprangą, bet ir mitybą, mano sveikos mitybos žinovė.

 

„Žiemos metu reikia šiltesnio maisto nei vasarą. Žiemos valgiai, šildantys produktai, – tai rauginti agurkai, rauginti kopūstai, burokėliai, moliūgai – sako D. Kunčienė. – Juk kai lauke šalta, taip skanu burokėlių sriuba su džiovintais baravykais.“

 

Anot „Žolinčių akademijos“ prezidentės, naivu tikėtis geros sveikatos, jei maistas, kurį valgome, nėra tinkamas konkrečiam metų laikui. „Žiemos mėnesiais turėtume daugiau vartoti raugintų daržovių, aliejaus, lydyto sviesto, įvairių sėklų ir pan.“, – pataria ji.

 

Ji siūlo pasigaminti kokių nors sėklų gėrimo. „Pavyzdžiui, saulėgrąžas susimalti su šiltu vandeniu. Galima pagardinti medumi ar cinamonu – labai skanu. Sėklos, aliejai stiprina kaulus bei nervų sistemą“, – aiškina D. Kunčienė.

 

Pasak jos, minėti rauginti produktai yra natūralus vitaminų šaltinis, juose daug saulės energijos, kuri išsaugoma rūgimo procese. „Šaukštelis vandens, kuriame buvo rauginamos daržovės gali pagerinti virškinimą“, – sako „Žolinčių akademijos“ įkūrėja.

 

Moteris rekomenduoja žiemą valgyti daugiau grūdinių patiekalų, košių, daržovių troškinių, apkepų. Ji taip pat primena, kad aštresni prieskoniai, krienai, gvazdikėliai ne tik šildo, bet ir gerina virškinimą, kraujotaką.

 

„Gvazdikėliai sušildo, kelia kraujospūdį, padeda kosint. Krienas su imbieru, kardamonas šildo, tonizuoja. Jei gerklė prikimus, galite pakramtyti kardamono. Cinamonas stiprina širdį ir šildo inkstus“, – pabrėžia D. Kunčienė.

 

Žmonėms, negalintiems valgyti rūgštaus maisto, turintiems rūgštingumo problemų, sveikos mitybos žinovė rekomenduoja valgyti raugintų ir virtų kopūstų sriubą: „Kopūste esantis vitaminas C nedingsta netgi ilgai verdant.“

 

Rytais, nuo 7 iki 9 valandos, siūloma išgerti šviežių kopūstų sulčių, jos gerai reguliuoja virškinimą. Turintiems virškinimo sutrikimų, D. Kunčienė siūlo gerti linų sėmenų arbatą, kuri stiprina skrandį.

Nuotrauka
Topinambai - organizmą valanti vitaminų bomba(7131)
Topinambai - dažnai vadinami saldžiomis bulvėmis. Juose gausu vitaminų ir jie visuomet buvo vertinami dėl sveikatinimo savybių.Plačiau...
Nuotrauka
Už mėsą pranašesnis avinžirnis(4)
Nuo maisto parduotuvių lentynų avinžirniai nedrąsiai žvilgčioja į pirkėjus. Deja, dauguma jų nepastebi ir čiumpa įprastus žirnius. Juk avinžirniai kainuoja gerokai brangiau ir yra neįprasti. Tačiau nuo žirnių skiriasi savo skoniu, be to, yra gerokai maistPlačiau...
Nuotrauka
Daigintų kviečių nauda sveikatai(0)
Gamta mums siūlo išsigelbėjimą nuo daugybės žmonijai žinomų ligų. Vienas iš unikaliausių ir organizmui naudingiausių maisto produktų yra daiginti kviečiai.Plačiau...
Nuotrauka
Aliejus aliejui nelygu. Kokį pasirinkti?(0)
Daugelis žinome, kad šalto spaudimo aliejai yra rekomenduojami kaip naudingiausi mūsų organizmui. Jie ne tik vadinami geriausiu maistu, bet ir mūsų organizmo vaistu.Plačiau...
Nuotrauka
Viskas apie druską: kokią rinktis ir kuo ji pavojinga(7040)
Lietuviai per dieną suvartoja beveik du kartus daugiau druskos negu rekomenduojama. Dėl per didelio jos vartojimo padidėja kraujospūdis ir insulto rizika, sako mitybos specialistė Ilona Drulytė.Plačiau...
Nuotrauka
Džiovinti vaisiai sveikiau nei švieži(0)
Visi mitybos specialistai pataria žmonėms dažniau valgyti džiovintų vaisių. Tai – pats natūraliausias maisto papildas, stiprinantis organizmą ir jo imuninę sistemą.Plačiau...
Nuotrauka
Mityba pagal ajurvedą: kol nepasituštinote, nevalia ir pusryčiauti(0)
Ajurveda – mokslas apie gyvenimą ir sveikatą. Pagrindiniai jo principai išdėstyti vienoje iš 4 vedų, užrašytų prieš maždaug 5000 m. Galima teigti, jog tai – Rytų filosofijos palikimas.Plačiau...
Nuotrauka
5 tibetietiškos mitybos taisyklės(0)
Tibeto gydytojų rekomendacijos dažnai sutampa su vakarų medikų nuomone, dažnai netgi patvirtina tradicinės medicinos taisykles. Juolab kad vis daugiau Europos šalių gyventojų ieškodami pagalbos pasitiki rytų išmintimi.Plačiau...
Nuotrauka
4 mitybos klaidos, kurios jus sendina(0)
Pateikiame keturias labiausiai paplitusias klaidas, kurios daro labai didelę įtaką mūsų sveikatai.Plačiau...
Nuotrauka
Prieskoniai vietoje vaistų: ką valgyti norint nesirgti(0)
Tai, kad prieskonius galima naudoti vietoje vaistų, žmonės žinojo jau nuo senų senovės. Ne veltui Viduramžiais jų galima buvo įsigyti tik vaistinėje, be to, už kainą, dešimtis kartų viršijančią įprastų produktų.Plačiau...
Nuotrauka
Šokoladas vietoj aspirino(0)
Paaiškėjo, jog visų mūsų mėgstamas šokoladas užkerta kelią trombų susidarymui kraujyje, beveik kaip aspirinas.Plačiau...
Nuotrauka
KAVA - ,,UŽ“ ir ,,PRIEŠ“(0)
Milijonai žmonių visame pasaulyje kasdien mėgaujasi kava. Ne vienas sakome: „Koks gi rytas be kavos puodelio?“. Ir, ko gero, daugelis esame girdėję apie kavos žalą sveikatai bei pamąstymus, kaip šį poveikį sumažinti.Plačiau...
Nuotrauka
Žuvis, kuri naudingumu prilygsta lašišai, bet yra gerokai pigesnė(0)
Daktarams jau seniai aišku, jog visos riebių žuvų rūšys, kurioms priskiriama ir silkė, teigiamai veikia žmogaus organizmą, saugo nuo aterosklerozės ir normalizuoja širdies bei kraujagyslių sistemos veiklą.Plačiau...
Nuotrauka
Apvytę vaisiai, daržovės vitaminų ir mineralų nėra praradę, o nitratų turi mažiau nei švieži(171)
Artėjant pavasariui, netinkamai laikomi vaisiai apvysta, pasikeičia jų išvaizda, o daržovės dar pradeda ir dygti, žaliuoti. Kaip vartoti tokius produktus, kad jie nepakenktų sveikatai?Plačiau...
Nuotrauka
Kodėl košės naudingos širdžiai ir kraujagyslėms(0)
Kruopų košės yra širdies sąjungininkės, kovojant su ateroskleroze ir išemija. Juk kruopų ląsteliena neleidžia organizmui pasisavinti su maistu gaunamo cholesterolio.Plačiau...
Daigai – ir maistas, ir vaistas(0)
Ką keliskart per dieną ragauja šimtamečiai?(0)
Sveikuolės pataria kasdien valgyti pienių žiedus ir grūdintis lediniame vandenyje(0)
Kaip išsirinkti alyvuogių aliejų?(0)
Kokias kruopas pirkti ir kurių vengti?(0)
Blogiausia, ką galime suvalgyti(3)
Kas būtų, jeigu valgytume vien mėsą?(0)
Didelis mėsos kiekis sveikatai kenkia taip pat kaip rūkymas(1828)
Desertiniai moliūgų pusryčiai(0)
Mildos perlinių kruopų kotletai(0)
Pienas – priešas numeris vienas?(0)
Įspėjimas sūrio ir mėsos mėgėjams(0)
Žolininkas: senovėje kavą ruošdavo iš įvairiausių sėklų ar šakniavaisių(0)
Salotos su avinžirniais(0)
Medaus rūšys. Kaip atskirti, pasirinkti(0)
Medus + cinamonas GYDO VISAS LIGAS(0)
Ar pigi arbata pakeliuose gali pakenkti sveikatai?(0)
 
DIENOS SENTENCIJA
. Žmogus, kuris sako, kad to padaryti neįmanoma - neturėtų pertraukinėti žmogaus, kuris tai daro.
Kinų išminčiai sako

 

 

Kartodami AFIRMACIJĄ - gydantį teiginį, pašalinsite ligos priežastį ir liga pasitrauks. Net jei netikite energetine žodžio galia, kartokite teiginį daugybę kartų ir pamatysite, kaip viskas ims keistis.

 

ENERGETINĖ ŽODŽIO GALIA – LABAI STIPRI.  

 

LIGA: Depresija.

 

LIGOS PRIEŽASTIS: Dažnas pyktis. Beviltiškumo jausmas.

 

GYDANTIS TEIGINYS: Myliu save. Esu ramus. Pats kuriu savo gyvenimą. Manęs neliečia kitų žmonių trūkumai ir baimės.

Jūsų reklama ČIA