2019 lapkričio 17 d., sekmadienis
/
Rašykite mums čia: Email
arba pasveikpats@gmail.com
Facebook
Twitter
rss
http://www.smshostingas.lt/?utm_source=pasveikpats&utm_campaign=300x300&utm_medium=300x300
Kiaulpienės naudingosios savybės pranoksta bet kokius lūkesčius
Kiaulpienės naudingosios savybės pranoksta bet kokius lūkesčius
Apie naudingas kiaulpienių savybes buvo žinoma jau labai seniai. Dar Avicena rekomendavo šį augalą kaip gydomąją priemonę, padedančią sergant daugeliu ligų.
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
VISOS LIGOS. Natūralūs gydymo būdai ČIA...
 

Mano diena ant delno: žaliavalgė Gražina Gum(0)

Nuotrauka
7-rius metus žaiavagystę propaguojanti žaliosios mitybos specialistė ir neapdoroto maisto baro „Raw42“ įkūrėja Gražina Gum spinduliuoja grožiu ir sveikata. Paklausta, kas priverčia ją visada jaustis energinga ir žvalia, pabrėžia žalio maisto ir skaidrių m

 

7:30 Keliuosi prieš aštuonias.

Išgeriu šilto vandens stiklinę su citrinų sultimis. Kartais, ypač pavasarį, visą mėnesį kiekvieną rytą geriu po stiklinę vandens su šaukšteliu sodos. Tokia mikstūra maksimaliai šarmina organizmą.

 

8:00 Bėgu pabėgioti pusvalandį arba darau mankštą. 

Tai padeda išjudinti kūno raumenis. Pakelia nuotaiką. Kol bėgioju, mintimis bendrauju su gamta. Stengiuosi mąstyti vien tik apie gerus dalykus, į galvą įsileisti skaidrias mintis. Sutinku daugybę žmonių, kurie būna pikti, niurzgūs, nepatenkinti. Tokių žmonių mintys rūgščios, nes organizmas rūgštus. Tam, kad taip neatsitiktų, reikia ne tik sveikai maitintis, bet ir valyti savo mintis, skaidrinti jas.

 

8:30 Pusryčiauju su šeima.

Pusryčiams renkamės žalius kokteilius, kuriuos darau iš obuolių, vynuogių, saulėgrąžų daigų, špinatų arba bananų.

Saulėgrąžų daigai – tai skanus ir labai naudingas maistas. Jie turi labai daug vitaminų, mikroelementų ir kitų biologiškai aktyvių junginių. Tai puikus energijos ir sveikatos šaltinis žmogaus organizmui. Po tokio kokteilio norisi užkąsti. Tuomet renkamės įvairius vaisius: bananus, obuolius, juos supjaustau ir užpilu trintų uogų padažu. Tai labai gardu ir sotu.

 

9:00 Vykstu į darbą. 

Būdama restorane išgeriu iki pietų pusę litro šviežių sulčių. Maišau burokėlių, obuolių, citrinos  sultis. Jos mano mėgstamiausios. Iš ryto tai suteikia daug energijos, kadangi sultyse yra daug mums rytais labai reikalingų angliavandenių.

 

12:00 Jau pietauju. 

Kartais laikas pasislenka keliomis valandomis į priekį, tačiau dažniausiai pats organizmas pradeda reikalauti maisto.

Pietums renkuosi Misos sriubą. Miso yra fermentuotų sojų pupelių ir kitų grūdinių kultūrų masė, iš kurios kartu su vakame jūržolėmis ir šitake grybais gaminama tradicinė japonų miso sriuba. Į tokią sriubą dedu daržovių: brokolių, morkų, žiedinių kopūstų. Taip pat dar suvalgau papildomą porciją salotų. Jei valgau ne namie, o kavinėje ar restorane, renkuosi tik salotas.

 

15:00 Darbų laikas.

Tuomet dažniausiai praleidžiu laiką restoranuose, bendraudama su darbuotojais, dalyvauju susitikimuose arba kuriu naujus receptus. Taip pat rašau knygą arba ruošiuosi mokymams, kuriuos vedu apie žaliavalgystę. Per pertraukas renkuosi sveikus užkandžius: žaliavalgiškus sausainius, duoniukus ar torto gabaliuką.

 

17:00 Grįžus namo stengiuosi laiką praleisti su šeima. 

Dažnai su sūnumi einame pasivaikščioti, pakalbėti. Tai laikas, kada nurimstama, sudėliojamos mintys, bendraujama su mylimais žmonėmis.

 

18:00 Vakarienės metas.

Su šeima susirenkame prie stalo, aptariame dienos darbus, naujienas. Vakarienei renkamės šviežius vaisius ir salotas. Stengiamės, kad televizorius būtų išjungtas. Šią tradiciją buvo sunku įskiepyti, tačiau pastebėjome, kad kai televizorius nėra įjungtas, atsiranda daugiau ramybės ir harmonijos namuose.

 

20:00 Skaitau.

Labai mėgstu skaityti, tad pradėjusi gilintis į kitų mokslininkų mintis sunkiai galiu sustoti.

 

23:00 Einu miegoti. 

Žinau, kad turėčiau eiti anksčiau, tačiau vis norisi ką nors dar paskaityti ar kokią mintį užrašyti. Šį blogą įprotį bandau išgyvendinti, tačiau tokia jau ta rutina ir ne taip paprasta ją pakeisti.

 

Gražinos Gum patarimas:

Pavasaris – pokyčių metas, todėl visus mielai skatinu kuo daugiau tų pokyčių padaryti. Pradedant nuo mitybos.

Skatinu gerti žalius kokteilius, prasidėjus įvairių augalų dygimo metui, pavartyti vaistinių augalų žodyną. Tuomet pabandyti rinkti tas žoles, kurias galbūt rudenį naudojate arbatoms, dėti į salotas, kitus patiekalus. Žalio maisto pagalba gyvenime atsiranda daugiau kūrybos. O su kūryba kartu ateina ir geri darbai.

 

Pradėkite nuo detoksikacijos.

 Yra daugybė būdų ir informacijos, kaip tai galima daryti. Žmogus išvalęs savo organizmą pradeda kitaip jausti skonį. Atsigauna. Kai kurie žmonės tikina, kad negalėtų gyventi be tam tikro maisto, tačiau po detoksikacijos tarsi savaime jo atsisako. Pats organizmas pradeda signalizuoti, ko jam reikia.

Taip pat nepamirškite rytais intensyviau pasimankštinti - taip suaktyvinsite energetiką, sužadinsite ir suaktyvinsite mąstymą, virškinimo ugnį ir vėl grįš optimistinė nuotaika.

Nuotrauka
Žaliasis stebuklas – želmenų sultys(7027)
Iš želmenų išspaustos sultys – vaistas nuo ligų ir senatvės negalavimų, jas siūlo ir sveikų gėrimų barai, o vaistinėse jau atsirado netgi želmenų preparatų.Plačiau...
Nuotrauka
Morkos su jūros kopūstais(0)
Jūros kopūstuose gausu visokiausių gėrybių, bet jas vartoti ne kiekvienas ryžtasi dėl kvapo, skonio, išvaizdos, ribotų paruošimo galimybių. Kolkas siūlau vieną iš galimų variantų.Plačiau...
Nuotrauka
Medicinos tyrimai: vartojančiųjų sultis kraujas — geresnis(0)
Medicinos diagnostikos ir laboratorinių tyrimų asociacija atliko unikalų tyrimą – padarė žmonių, 5 rytus iš eilės gėrusių natūralias sultis kraujo tyrimus.Plačiau...
Nuotrauka
Vegetarinės mitybos nauda sveikatai(0)
Vegetarinė mityba gali būti labai sveika. Žmonės gali tapti vegetarais dėl daugelio su sveikata, aplinkosauga, religija ar taupymu susijusių priežasčių.Plačiau...
Nuotrauka
Morkų lapai - tikras lobis kraujagyslėms, akims ir imunitetui(4209)
Morkų lapų naudojimas mums nėra įprasta. Mes visada juos išmetame, nesusimąstydami apie jų nemažą naudą. O be reikalo - jie gali būti mums naudingi - jie turtingi vitaminais ir mineralais.Plačiau...
Nuotrauka
Mityba pagal Ajurvedą: mokslininkai tik dabar „atranda“ tai, kas Vedose parašyta prieš tūkstančius metų(5)
Kiekvieną dieną girdime naujas teorijas, kaip išlikti jaunam, sveikam, energingam. Tačiau vis dažniau net patys medikai prabyla apie tai, kad dviračio nebeišrasime, o visos sveikatos paslaptys jau seniai atrastos ir užrašytos.Plačiau...
Nuotrauka
Žaliavalgė D. Tomson: vitaminų užtaisas – daigai(0)
Ekspertai apskaičiavo, kad daiguose yra iki šimtą kartų daugiau fermentų nei vaisiuose ir daržovėse, kurie puikiai veikia sveikatą ir lengvina virškinimą.Plačiau...
Nuotrauka
Pakeitus mitybą, liga pasitraukė akimirksniu(0)
Tradicinė medicina ligų ne gydo, o atideda, sako Medicinos mokslų daktaras, chirurgas, gyvo maisto propaguotojas Darius Kubilius.Plačiau...
Nuotrauka
Žaliavalgystės dėka dingo galvos ir sąnarių skausmai(0)
Apie žaliavalgystę, šio mitybos būdo pradžią, ypatumus ir naudą pasikalbėjome su žalio maisto parduotuvės Žaliavalgis.lt įkūrėju Nodariu Turčinavičiumi.Plačiau...
Nuotrauka
Sprendimas vaikui neduoti mėsos - tėvų ar valstybės reikalas?(0)
Lietuvoje daugėjant žmonių, pasirinkusių vegetarinę mitybą, atsiranda vis didesnis poreikis vegetariškų darželių, kadangi savo vaikams šie žmonės perduoda savo mitybos įpročius.Plačiau...
Nuotrauka
7 priežastys, kodėl vegetarai gyvena ilgiau(0)
Valgyti mėsą nėra nieko bloga, jeigu darote tai saikingai. Tačiau tyrimai rodo, kad vegetarai apskritai būna sveikesni ir net gyvena ilgiau.Plačiau...
Nuotrauka
Žaliavalgė: mėsa - ne žmogui skirtas maistas(0)
„Žalias“ maistas esą turi galių išgydyti visas ligas – net vėžį, tikina žaliavalgiai. Tačiau mitybos ir onkologinių ligų specialistai tokias kalbas vertina skeptiškai.Plačiau...
Nuotrauka
Puikios išvaizdos paslaptis - žaliavalgystė?(0)
Gyvenimas laikantis riešutų, sėklų, vaisių ir daržovių dietos neatrodo labai patrauklus, bet 29 m. žaliavalgė Susan Reynolds tvirtina, kad būtent tokia mityba padeda jai atrodyti taip jaunatviškai, jog žmonės dažnai palaiko ją 16 m. paaugle.Plačiau...
Nuotrauka
Darbdaviai turėtų džiaugtis vegetarais: kaip mėsa keičia mūsų įpročius(0)
„Vegetarai dirba iki pietų ir po jų, o tie, kurie valgo gyvūnus, po pietų dirba silpniau, jiems reikia bent valandos, kol tas maistas apsivirškins“, – sako med. mokslų daktaras Darius Kubilius, prieš porą metų su šeima atsisakęs gyvūninės kilmės produktų.Plačiau...
Nuotrauka
7 veganiškos mitybos privalumai(0)
Ar žinote, kaip veganiška dieta saugo sveikatą? Veganai nevalgo gyvulinės kilmės produktų, o visas reikalingas medžiagas gauna iš daržovių, vaisių, riešutų, kruopų ir pupų.Plačiau...
KAS YRA KAS – vegetarai, pusiau vegetarai, lakto vegetarai ir pan.(8)
Vegetarų sveikata ir mityba(0)
Mityba. Vegetariško maisto piramidė(7223)
Veganiškas gyvenimo būdas(0)
Patarimai pradedančiam vegetarui(0)
Veganai: tapti „šlamšto valgytojais“ nesunku, o veganizmui reikia išmonės ir kantrybės(0)
 
DIENOS SENTENCIJA
. Žmogus, kuris sako, kad to padaryti neįmanoma - neturėtų pertraukinėti žmogaus, kuris tai daro.
Kinų išminčiai sako

 

 

Kartodami AFIRMACIJĄ - gydantį teiginį, pašalinsite ligos priežastį ir liga pasitrauks. Net jei netikite energetine žodžio galia, kartokite teiginį daugybę kartų ir pamatysite, kaip viskas ims keistis.

 

ENERGETINĖ ŽODŽIO GALIA – LABAI STIPRI.  

 

LIGA: Depresija.

 

LIGOS PRIEŽASTIS: Dažnas pyktis. Beviltiškumo jausmas.

 

GYDANTIS TEIGINYS: Myliu save. Esu ramus. Pats kuriu savo gyvenimą. Manęs neliečia kitų žmonių trūkumai ir baimės.

Jūsų reklama ČIA