2018 spalio 16 d., antradienis
/
Rašykite mums čia: Email
arba pasveikpats@gmail.com
Facebook
Twitter
rss
http://www.smshostingas.lt/?utm_source=pasveikpats&utm_campaign=300x300&utm_medium=300x300
Svarbu. Kai organizme trūksta JODO.
Svarbu. Kai organizme trūksta JODO.
Jodas-tai mikroelementas, kurio žmogui reikia nedaug-150 mikrogramų per parą. Visame žmogaus kūne yra 10-20 miligramų jodo, daugiausia – skydliakėje. Kai organizme trūksta jodo, išsivysto daugybė ligų.
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
VISOS LIGOS. Natūralūs gydymo būdai ČIA...
 

Mityba pagal ajurvedą: kol nepasituštinote, nevalia ir pusryčiauti(0)

Nuotrauka
Ajurveda – mokslas apie gyvenimą ir sveikatą. Pagrindiniai jo principai išdėstyti vienoje iš 4 vedų, užrašytų prieš maždaug 5000 m. Galima teigti, jog tai – Rytų filosofijos palikimas.

 

Po kelerių metų turėsime lietuvių gydytojų

 

 Viena iš „Ajurvedos akademijos“ lektorių bei savininkių – Lina Lukošienė teigia, jog ajurveda gydo visas ligas. Kažkada savo verslą turėjusi moteris šiandien bendradarbiauja su gausybe alternatyvios medicinos bei sveikos gyvensenos propaguotojų, o norinčius moko pamatinių ajurvedos gyvenimo principų.

Kai pradedame kalbėti apie mediciną, Lina nukerta, jog šios srities gydytojų Lietuvoje nėra. Tačiau jau šį rudenį keli lietuviai vyks į Indiją studijuoti tokios medicinos krypties. Ajurvedos šalininkai išgirdę nusiskundimus sveikata, pirmiausia teirautųsi apie žmogaus valgomą maistą.

„Mityba yra arba mūsų liga, arba mūsų sveikata, - pradeda dėstyti L. Lukošienė. - O ajurveda skirta visų pirma palaikyti sveikųjų sveikatą, tik po to – išgydyti sergančiuosius. Ajurvedos filosofijoje žmogus yra ne organų visuma, bet kūno, proto, juslių, ego, intelekto bei sąmonės derinys. Be to, jis yra visos kūrinijos dalis.“

 

Teiginio „sveikas maistas“ tiesiog nėra

 

Ajurvedos šalininkai teigia, jog žmogaus kūną sudaro 5 esminiai gamtos elementai (biologinės energijos): ugnis, žemė, vanduo, oras bei eteris.

Todėl žmonių kūnai skirstomi į tris tipus: žemės, ugnies bei oro. Tai vadinama kūno konstitucija arba doša. Skirtingiems tipams reikia ir skirtingo maisto, o ajurvedos gydytojas ta pačia liga susirgusius oro, ugnies ar žemės tipo pacientus gydytų skirtingais metodais.

„Kas yra sveikas maistas? Ajurvedoje nėra tokio teiginio, nes kiekvienos došos kūnas turi savo sveiką maistą, - teigia L. Lukošienė. - Iš tiesų nuo skirtingų došų priklauso ir žmogaus išvaizda, ir charakteris, ir polinkiai bei pomėgiai. Netgi profesijos pasirinkimas.“

 

„Orinukai“ valgo lengvai

 

Linos teigimu, oro tipo žmonės dažniausiai būna aukšti, liekni ir labai judrūs, nepastovūs, dažniausiai neužbaigiantys darbų, nes čia pat gimsta nauja idėja ir reikia imtis kitos veiklos. Tačiau šie žmonės - ypač kūrybingi. Jų profesija dažniausiai susijusi su judėjimu, pomėgiai – su kelionėmis.

Turbūt logiška - „oriečiai“ mėgsta lengvą maistą – salotas, lengvus, užkandžius, išpūstus kukurūzus. Ir nors dauguma sveikos gyvensenos ekspertų teigtų, jog tokia mityba būtų vienas geriausių pasirinkimų, ajurvedos mokytojai įsitikinę - valgydami per daug lengvo maisto, oro došos žmonės išvestų save iš pusiausvyros. Juos imtų pulti ligos.

Taigi šiems liekniems ir aukštiems žmonėms Lina rekomenduotų kartais save „pasunkinti“ - valgyti sunkesnio maisto.

 

Jie, deja, linkę susirgti 80 proc. visų žinomų ligų, tačiau greitai jas įveikia ir išgyja. „Jie yra nervingi, labai jautrūs – todėl jiems labiausiai gresia įvairios psichinės ligos. Sakyčiau, jog reikėtų atkreipti dėmesį, jei toks žmogus yra jūsų šeimoje ir be reikalo jo nenervinti,“ - pataria ajurvedos mokytoja.

 

Patiekalai – pagal 6 skonius

 

Žemės tipo žmonės neretai yra stambesnio sudėjimo, kresni ir stambių kaulų. Jie lengvai priauga svorio, yra pastovūs ir labai patikimi, ramūs. „Tokiems žmonėms smagiau pasėdėti su knyga rankoje, nei eiti į kokią nors diskoteką. Tačiau iš tiesų jiems taip naudingiau, - aiškina L. Lukošienė. Žemės tipo žmonės turi tikimybę susirgti vos 20 proc. visų žinomų ligų, tačiau susirgę sunkiai pasveiksta.

 

Priešingai nei oro tipo žmonės, „žemiečiai“ turėtų rinktis kiek lengvesnį maistą, pavyzdžiui, salotas. Juos labiausiai traukia kepiniai, pyragai, sūriai, keptas bei riebus maistas.

Ugnies tipo žmonės gardžiuojasi rūgščiais ir aštriais patiekalais. Jie yra vidutinio kūno sudėjimo, švelnios odos, jų kūnas turi daug vidinio karščio, prakaituoja.
Šie žmonės turi stiprius troškimus, yra astringi, daug kalbantys, dominuojantys, lyderiaujantys, mėgsta būti dėmesio centre, neretai pakritikuoja kitus.

Ugnies tipo kūną apsunkina rūgštus, aštrus, karštas maistas. Saldus, vėsus ir vandeningas maistas juos tarsi palengvina ir subalansuoja.

 

 „Galioja požiūris: „Mano organizmas pats žino, ko jam reikia“. Žino, bet tik tuomet, kai esame visiškai sveiki. O mes linkę valgyti tai, ką mėgstame. Dėl to dažniausiai turime kokių nors problemų. Tada tiesiog turime jausti saiką, būtinai valgyti visų 6 ajurvedos skonių ir nepiktnaudžiauti mėgstamais patiekalais, nes tokiu būdu išvesime iš pusiausvyros savo prigimtinę kūno došą,“ - teigia ajurvedos mokytoja.

 

Vienas maistas – kūnui, kitas – protui

 

Tačiau toks skirstymas – dar ne viskas. Ajurvedos filosofija teigia, jog maistas turi skirtingos energijos, kuri skirta jau nebe kūnui, bet protui.

Satva, arba satvinė energija, lemia žmogaus atvirumą, humaniškumą, nuoširdumą, aukštas vertybes, gero linkėjimą aplinkiniams, meilę. Lina teigia, jog visi ajurvedą praktikuojantys žmonės siekia, jog jų prote vyrautų satvinė energija.

Antroji – radžaso energija. Išvertus tai reikštų aistrą bei nepasotinamus troškimus. Tokios energijos kupinas žmogus yra labai emocionalus, tačiau kartu ir agresyvus.

Galiausiai tamas – tai energija simbolizuojanti neišmanymą, abejingumą, pesimizmą ir aplinkinių kritikavimą bet kurioje situacijoje. Linos teigimu, ši energija žmogų nuveda į nusikaltimus arba depresiją.

 

„Lietuviai turi tokį posakį „penas dūšiai“. Taip ir ajurvedoje teigiama, jog iš vienos (grubiosios) maisto dalies pasisotina kūnas, iš kitos (subtiliosios) – protas, siela, ego ir visa kita. Manoma, jog norint, kad siela būtų laiminga, netinka valgyti jokio smurtinio maisto. Tai – visų pirma visų tipų mėsa, žuvis. Pagal ajurvedą, jei nesergi jokia liga, bet esi nelaimingas – esi ligonis, - nustebina Lina. - Jei sieloje neramu, nepadės nei gražiausi rūbai, nei brangiausias maistas.“

 

Nesuvirškintas maistas virsta ligų priežastimi

 

Vis dėlto Lina nepritaria žurnalistės klausimui, ar pagal ajurvedą gyvenantiems žmonėms reikėtų atsisakyti mėsos. „Jie tiesiog turi turėti pakankamai žinių apie alternatyvų maistą. Paskaitose teigiame, jog negalima mesti valgyti mėsos, jei nežinote jai alternatyvaus maisto ir nejaučiate tam potraukio. Išaiškiname tai žmonėms ir daugiau neklausiame, valgo jie mėsą, ar ne. Tai – kiekvieno asmeninis reikalas. Kūnui mėsa nekenktų, tačiau jos didelis kiekis veda žmogaus protą į agresyvumą, na o sielai reikia nesmurtinio peno...“ - apie pasirinkimo laisvę dėsto L. Lukošienė.

 

Ajurvedos šalininkai tiki, jog ligos kyla iš nesuvirškinto, neįsisavinto maisto. „Visos atliekos turi būti pašalintos iš organizmo. Kartais suvalgome medžiagas, kurios yra nesuskaidomos, neįsisavinamos. O kadangi nesuskaidomos, tai ir nepašalinamos. Jos tiesiog išnešiojamos po kūną, nusėda silpnose vietose ir taip susidaro liga. Nusėda plaučiuose – susidaro astma. Sąnariuose – artritas. O jei kaupiasi ilgai ir mes nepastebime jokių požymių – šast - vėžys. Visos nesuvirškintos medžiagos vadinamos ama. Tai toksinai, riebalai, šlakai – visos bjaurastys. Ama, galima sakyti, visų ligų mama“, - dėsto pagal ajurvedos principus gyvenanti moteris.

 

Tuštintis - kaip kūdikiui

 

Kiekvieną rytą valome dantis ir prausiamės. O vidine organizmo higiena ajurvedos mokytojai laiko tuštinimąsi.

„Žmogus būtinai turi tuštintis kiekvieną dieną, kiekvieną rytą. Kaip daro kūdikiai – pabunda ir padaro į vystyklus. Pradėti dieną nepasituštinus – tas pats kaip dėti maistą į vakarykštę neplautą lėkštę. Neretai žmonių sveikatos problemos išsprendžiamos, kai grįžta toks įgimtas refleksas. O jį galima atstatyti dirbtiniu būdu: vakarais valgyti džiovintas pamirkytas slyvas, išgerti pusę stiklinės vandens, šaukštelį aliejaus,“ - kalbėjo ajurvedos mokytoja.

Kaip jau minėta, ajurvedoje nėra teiginio „sveikas maistas“. Dabar sveikuoliams ar dietologams turėtų pasišiaušti plaukai: ajurvedos šalninkai nesirūpina vitaminais, mineralais, baltymais, angliavandeniais.

„Prieš 5000 metų to juk nebuvo, ar ne? Todėl senovės žmonės rėmėsi 6 skoniais:Tai: saldus, sūrus, rūgštus, aštrus, kartus ir aitrus - ir pagal juos sudarė būtiną dienos racioną. Tik vėliau mokslininkai ėmė žmogų „po gabaliuką“ ir aiškino, ko jam trūksta. Ajurveda negydo tik plaučių arba tik skrandžio. Ji aiškinasi negalavimo priežastį ir tuomet ją šalina, - aiškina Lina Lukošienė. - Ajurvedos gydytojas apskritai gali teužduoti žmogui 10 klausimų, gal dar apžiūrėti akis, liežuvį ir pasakyti, kas jam negerai ir ką daryti.“

 

Jokių maisto šildymų ir mikrobangų krosnelių

 

Moters teigimu, žmogaus mityba iš dalies atsispindi jo akyse. Jos gali spinduliuoti gyvybine energija (odžasu) arba būti apsiblausę, matinės.

„Dažniausiai valgome ne visų 6 skonių maistą, o tai, ką mėgsta liežuvis. O liežuvis – žemės tipo žmonių – mėgsta saldžiai, oro tipo – rūgščiai, ugnies – aštriai. Skonio karalius būtų kartus skonis. Jis yra labiausiai gydantis,“ - teigė Lina Lukošienė.

Dar viena ajurvedos taisyklė – gyvas maistas. Pagal šią filosofiją gyvybinės energijos turi viskas, ką pasodinus iš žemės kas nors išdygtų. Tai – grūdai, vaisiai su sėklomis.

„Mėsa neturi jokios gyvybinės energijos. Tai yra tiesiog jau suvartotos daugiausia iš grūdų gaunamos energijos produktas. Maistą taip pat visuomet turėtume valgyti šviežią. Jei gaminame, energijos jis turi tik trys valandos po pagaminimo,“ - teigia ajurvedos mokytoja ir pasiūlo mikrobangų krosneles, perrištas raudonu kaspinu, padovanoti priešams.

Taip pat ji primena maisto pagrindinę funkciją – palaikyti gyvybę.

 

Ar pavalgytumėte nuo rieškučių grūdų?

 

„Valgai tol, kol organizmas duoda ženklą, kad jau užtenka. Tai – atsirūgimas. Valgome, kol tris kart atsirūgstame. Ajurveda sako, kad dienos norma yra rieškučios sauso maisto produktų. Iš tiek išsivirę košės, pasisotinsime visai dienai, - dėsto Lina. - Sunku įsivaizduoti? Pagalvokite, kad to tereikia gyvybei palaikyti. Viskas, kas nereikalinga, turi būti pašalinta. Negali likti visokių pesticidų, konservantų kurie sukasi, sukasi organizme ir nėra pašalinami. Jie nusėda ir formuoja ligas.“

Kita taisyklė apibrėžianti valgio kiekį – visą skrandžio tūrį turėtų užpildyti trečdalis skysto maisto, trečdalis – tiršto maisto, o trečdalis likti tuščias. „Virškinimui, kaip ir bet kokiam degimui reikia oro,“ - aiškina Lina Lukošienė.

Paklausta, ar visų profesijų (t.y. ir fizinį darbą dirbantiems) užtektų energijos po tokio dienos davinio Lina atsako, jog sveikai maitintis gali kiekvienas, nes maistas iš grūdų suteikia energijos ir jėgos.

 

Vakarienę „šildome“ 8 valandas

 

Ne mažiau svarbu ir valgymo laikas. Manoma, kad virškinti padeda saulė. Todėl geriausia 80 proc. visos dienos normos suvalgyti tuomet, kai saulė yra zenite, t.y. nuo 12 iki 14 valandos. „Tuomet saulutė pati suvirškins už tave, - šypsosi ajurvedos mokytoja. - Jei prisikemšate vakare, tai įsivaizduokite, kad viską pašaunate į sandarią 36,8 laipsnių orkaitę. Pabandykite kepsnį palaikyti tokioje temperatūroje 8 valandas (kol miegame) ir pažiūrėsite, kokį kvapą jis įgaus, bei kaip atrodys. Jei norite ryte valgyti, kol dar nepasituštinote – tai klaidingas įvaizdis. Išgerkite stiklinę vandens, arbatos – ir šis noras praeis. Vakare reikėtų valgyti lengvo maisto ne vėliau kaip 2-3 val prieš miegą.“

Pokalbio metu moteris pabrėžia, jog pirmiausia reikia daug dirbti su savo protu, o tik vėliau kažką keisti mityboje.

„Svarbiausia gauti pakankamai kokybiškų žinių, kad patikėtum, jog tu gali būti savo sveikatos šeimininkas. Tada tas žinias panaudoti ir įgyvendinti bus ne sunku, o malonu. Kam laukti ligos...?,“ - retoriniu klausimu pokalbį užbaigė Lina Lukošienė.

 

Grūdams – pirmenybė, tačiau reikia ir mėsos

 

GRYNAS.lt taip pat pasiteiravo, ką apie tokį mitybos režimą mano skrandžio ligas gydantys gydytojai. Vilniaus centro poliklinikos gastroenterologė Vilma Uždavinienė iš karto grįžo prie produktų sudedamųjų dalių: „Kiekvienas žmogus turi gauti pakankamai maistinių medžiagų: baltymų, angliavandenių, riebalų, taip pat vitaminų ir mineralinių medžiagų. Svarbu ir maistinės skaidulos. Didžiausią paros raciono dalį turėtų sudaryti angliavandeniai, mažiau - baltymai, mažiausiai - riebalai. Taigi daugiausia reikėtų valgyt grūdų, kruopų, duonos, makaronų, daržovių ir vaisų. Labai svarbu gauti pakankamai baltymų, kurių daugiausia yra gyvulinės kilmės produktuose (pavyzdžiui, mėsoje (ypač raudonoje). Joje yra ir visų organizmui reikalingų aminorūgščių, vitamino B12, geležies. Baltymų galime gauti iš paukštienos, žuvies, ankštinių daržovių, kiaušinių riešutų ir kitų produktų. Mažiausiai reikia vartoti riebalų,“ - bėrė gydytoja.

 

Gastroenterologė abejojo, ar visiems tinka taisyklė dėl rieškučiose telpančio grūdų kiekio. „Suvartojamas maisto, o kartu ir kalorijų kiekis turėtų atitikti energetinius poreikius: žmogui dirbančiam sunkų fizinį darbą reikia žymiai daugiau maisto, nei dirbančiam sėdimą. Valgyti reikia 4-5 kartus per dieną, kad gaunamos kalorijos tolygiai pasiskirstytų. Būtinai reikia valgyti pusryčius,“ - dėstė V. Uždavinienė.

Gydytoja pritarė teiginiui, jog mityba labai svarbi kai kurių ligų atsiradimui ir gydymui. Tačiau tai daugiausia – skrandžio sistemos negalavimai.

 

„Mityba turi didelę įtaką gastroezofaginio refliukso ligos gydymui, skrandžio uždegimo, kasos uždegimo

 

Šaltinis: GRYNAS.lt 

Nuotrauka
Topinambai - organizmą valanti vitaminų bomba(6935)
Topinambai - dažnai vadinami saldžiomis bulvėmis. Juose gausu vitaminų ir jie visuomet buvo vertinami dėl sveikatinimo savybių.Plačiau...
Nuotrauka
Už mėsą pranašesnis avinžirnis(4)
Nuo maisto parduotuvių lentynų avinžirniai nedrąsiai žvilgčioja į pirkėjus. Deja, dauguma jų nepastebi ir čiumpa įprastus žirnius. Juk avinžirniai kainuoja gerokai brangiau ir yra neįprasti. Tačiau nuo žirnių skiriasi savo skoniu, be to, yra gerokai maistPlačiau...
Nuotrauka
Daigintų kviečių nauda sveikatai(0)
Gamta mums siūlo išsigelbėjimą nuo daugybės žmonijai žinomų ligų. Vienas iš unikaliausių ir organizmui naudingiausių maisto produktų yra daiginti kviečiai.Plačiau...
Nuotrauka
Aliejus aliejui nelygu. Kokį pasirinkti?(0)
Daugelis žinome, kad šalto spaudimo aliejai yra rekomenduojami kaip naudingiausi mūsų organizmui. Jie ne tik vadinami geriausiu maistu, bet ir mūsų organizmo vaistu.Plačiau...
Nuotrauka
Viskas apie druską: kokią rinktis ir kuo ji pavojinga(7040)
Lietuviai per dieną suvartoja beveik du kartus daugiau druskos negu rekomenduojama. Dėl per didelio jos vartojimo padidėja kraujospūdis ir insulto rizika, sako mitybos specialistė Ilona Drulytė.Plačiau...
Nuotrauka
Džiovinti vaisiai sveikiau nei švieži(0)
Visi mitybos specialistai pataria žmonėms dažniau valgyti džiovintų vaisių. Tai – pats natūraliausias maisto papildas, stiprinantis organizmą ir jo imuninę sistemą.Plačiau...
Nuotrauka
5 tibetietiškos mitybos taisyklės(0)
Tibeto gydytojų rekomendacijos dažnai sutampa su vakarų medikų nuomone, dažnai netgi patvirtina tradicinės medicinos taisykles. Juolab kad vis daugiau Europos šalių gyventojų ieškodami pagalbos pasitiki rytų išmintimi.Plačiau...
Nuotrauka
4 mitybos klaidos, kurios jus sendina(0)
Pateikiame keturias labiausiai paplitusias klaidas, kurios daro labai didelę įtaką mūsų sveikatai.Plačiau...
Nuotrauka
Prieskoniai vietoje vaistų: ką valgyti norint nesirgti(0)
Tai, kad prieskonius galima naudoti vietoje vaistų, žmonės žinojo jau nuo senų senovės. Ne veltui Viduramžiais jų galima buvo įsigyti tik vaistinėje, be to, už kainą, dešimtis kartų viršijančią įprastų produktų.Plačiau...
Nuotrauka
Šokoladas vietoj aspirino(0)
Paaiškėjo, jog visų mūsų mėgstamas šokoladas užkerta kelią trombų susidarymui kraujyje, beveik kaip aspirinas.Plačiau...
Nuotrauka
KAVA - ,,UŽ“ ir ,,PRIEŠ“(0)
Milijonai žmonių visame pasaulyje kasdien mėgaujasi kava. Ne vienas sakome: „Koks gi rytas be kavos puodelio?“. Ir, ko gero, daugelis esame girdėję apie kavos žalą sveikatai bei pamąstymus, kaip šį poveikį sumažinti.Plačiau...
Nuotrauka
Žuvis, kuri naudingumu prilygsta lašišai, bet yra gerokai pigesnė(0)
Daktarams jau seniai aišku, jog visos riebių žuvų rūšys, kurioms priskiriama ir silkė, teigiamai veikia žmogaus organizmą, saugo nuo aterosklerozės ir normalizuoja širdies bei kraujagyslių sistemos veiklą.Plačiau...
Nuotrauka
Apvytę vaisiai, daržovės vitaminų ir mineralų nėra praradę, o nitratų turi mažiau nei švieži(154)
Artėjant pavasariui, netinkamai laikomi vaisiai apvysta, pasikeičia jų išvaizda, o daržovės dar pradeda ir dygti, žaliuoti. Kaip vartoti tokius produktus, kad jie nepakenktų sveikatai?Plačiau...
Nuotrauka
Kodėl košės naudingos širdžiai ir kraujagyslėms(0)
Kruopų košės yra širdies sąjungininkės, kovojant su ateroskleroze ir išemija. Juk kruopų ląsteliena neleidžia organizmui pasisavinti su maistu gaunamo cholesterolio.Plačiau...
Nuotrauka
Daigai – ir maistas, ir vaistas(0)
Nuo daigo prasideda augalo gyvenimas. Todėl nenuostabu, kad gamta apdovanojo juos milžiniška jėga – juose sukaupti visi vitaminai ir mineralai. Pavyzdžiui, folio rūgšties daiguose 4 k. daugiau nei grūduose.Plačiau...
Ką keliskart per dieną ragauja šimtamečiai?(0)
Sveikuolės pataria kasdien valgyti pienių žiedus ir grūdintis lediniame vandenyje(0)
Kaip išsirinkti alyvuogių aliejų?(0)
Kokias kruopas pirkti ir kurių vengti?(0)
Kodėl žiemą nepatartina valgyti žalių agurkų(0)
Blogiausia, ką galime suvalgyti(3)
Kas būtų, jeigu valgytume vien mėsą?(0)
Didelis mėsos kiekis sveikatai kenkia taip pat kaip rūkymas(653)
Desertiniai moliūgų pusryčiai(0)
Mildos perlinių kruopų kotletai(0)
Pienas – priešas numeris vienas?(0)
Įspėjimas sūrio ir mėsos mėgėjams(0)
Žolininkas: senovėje kavą ruošdavo iš įvairiausių sėklų ar šakniavaisių(0)
Salotos su avinžirniais(0)
Medaus rūšys. Kaip atskirti, pasirinkti(0)
Medus + cinamonas GYDO VISAS LIGAS(0)
Ar pigi arbata pakeliuose gali pakenkti sveikatai?(0)
 
DIENOS SENTENCIJA
. Žmogus, kuris sako, kad to padaryti neįmanoma - neturėtų pertraukinėti žmogaus, kuris tai daro.
Kinų išminčiai sako

 

 

Kartodami AFIRMACIJĄ - gydantį teiginį, pašalinsite ligos priežastį ir liga pasitrauks. Net jei netikite energetine žodžio galia, kartokite teiginį daugybę kartų ir pamatysite, kaip viskas ims keistis.

 

ENERGETINĖ ŽODŽIO GALIA – LABAI STIPRI.  

 

LIGA: Depresija.

 

LIGOS PRIEŽASTIS: Dažnas pyktis. Beviltiškumo jausmas.

 

GYDANTIS TEIGINYS: Myliu save. Esu ramus. Pats kuriu savo gyvenimą. Manęs neliečia kitų žmonių trūkumai ir baimės.

Jūsų reklama ČIA