2018 gruodžio 11 d., antradienis
/
Rašykite mums čia: Email
arba pasveikpats@gmail.com
Facebook
Twitter
rss
http://www.smshostingas.lt/?utm_source=pasveikpats&utm_campaign=300x300&utm_medium=300x300
Ką ir kaip gydyti obuolių actu
Ką ir kaip gydyti obuolių actu
Obuolių actu žmonės gydėsi visada, tačiau atsiradus cheminiams vaistams, natūralios gydymosi ar profilaktikos priemonės nepelnytai nutolo ir pasimiršo.
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
VISOS LIGOS. Natūralūs gydymo būdai ČIA...
 

Prieskoniai vietoje vaistų: ką valgyti norint nesirgti(0)

Nuotrauka
Tai, kad prieskonius galima naudoti vietoje vaistų, žmonės žinojo jau nuo senų senovės. Ne veltui Viduramžiais jų galima buvo įsigyti tik vaistinėje, be to, už kainą, dešimtis kartų viršijančią įprastų produktų.

Žinoma, išsigydyti rimtas ligas vien tik šaknelėmis ar viršūnėlėmis nepavyks, tačiau faktas lieka faktu: protingas ir sąmoningas teisingų prieskonių vartojimas padeda palaikyti formą ir žymiai pagerinti savijautą.

 

Imbieras: geriausias energetikas ir imunostimuliatorius

 

Apie imbiero gydomąsias savybes, ko gera, žino visi: jis stimuliuoja imunitetą ir virškinimą, padeda sudeginti nereikalingas kalorijas, tonizuoja ir padeda sušilti. Nenuostabu, kad azijietiškoje kulinarinėje tradicijoje, pagrįstoje visų pirma ingredientų nauda sveikatai, imbieras užima ypatingą vietą ir įeina į praktiškai bet kokių receptų sudėtį.

Tai paaiškinama ir iš šiuolaikinio mokslo požiūrio taško: šviežioje imbiero šaknyje esti kone visos nepakeičiamos aminorūgštys. Imbieras padidina vidinę šilumą, gerina apetitą, stimuliuoja medžiagų apykaitą, padeda valyti organizmą.

 

Imbierinė arbata - puiki priemonė nuo peršalimo. Taip pat imbieras labai naudingas žmonėms, užimtiems intelektualine veikla. Imbierinis limonadas, pagamintas iš koncentruoto sirupo, ne tik žvalina ir tonizuoja, bet ir padeda esant vestibiuliarinio aparato sutrikimams, pavyzdžiui, jei užsupa automobilyje.

 

Receptas: imbierinis limonadas

 

Aštuonių-dešimties centimetrų imbiero šaknį nulupame, supjaustome plonais žiedeliais. Sudedame į puodą, užpilame trim stiklinėmis vandens (600 ml), suberiame stiklinę cukraus ir verdame ant vidutinės ugnies apie trisdešimt minučių neuždengę dangčiu. Į paruoštą sirupą, kol jis dar šiltas, supilame penkių žaliųjų citrinų sultis ir žievelę, paliekame atvėsti, paskui nukošiame. Praskiesti sirupą galima paprastu arba mineraliniu vandeniu.

 

Anyžiai: idealus prieskonis vaisingumui padidinti

 

Anyžiai pasižymi subtiliu švelniu aromatu, puikiai tinka prie mėsos ir subproduktų. Ir svarbu čia ne tik kvapas, bet ir tai, kad anyžiai padeda pagerinti virškinimą ir pagreitina mėsos baltymo pasisavinimą.

 

Anyžiai stimuliuoja skrandžio veiklą, padeda sumažinti skausmingus pojūčius ir spazmus nuo persivalgymo. O dar manoma, kad anyžiai veikia vaisingumą, taigi tiems, kurie planuoja pagausinti šeimą, verta į šiuos prieskonius atkreipti dėmesį.

 

Receptas: jautienos kepenėlės su anyžiumi

Pakepiname porą svogūnų, sudedame pusę kilogramo jautienos kepenėlių, supjaustytų mažais gabalėliais, ir šaukštelį maltų anyžių. Kepiname penkias minutes, tuomet pabarstome druska ir pipirais.

 

Mikseryje susmulkiname 350 g imbierinių sausainių, sudedame du šimtus ramų šalto sviesto, supjaustyto kubeliais, ir pusę šaukštelio cinamono. Viską susmulkiname. Masė turi būti panaši į duonos trupinius. Kepenėles su svogūnais sudedame į kepimo formą, ant viršaus pabarstome trupinius ir kepame apie pusvalandį. Patiekiame karštą, valgoma tiesiai iš formos.

 

Gvazdikėliai: gaiviam kvapui ir ne tik

 

Kad ir kaip būtų keista, tačiau gvazdikėliai - tai gėlės. Tiksliau, tai sausi tropinio medžio žiedai. Jie dažnai naudojami saldiesiems patiekalams - pyragams, pudingams, vaisiniams desertams, saldiems sirupams. Nepakeičiami jie ir karštiems alkoholiniams gėrimams: punšui, grogui, karštam vynui.

Liaudies medicinoje jie naudojami kaip baktericidinė priemonė, o taip pat kaip alternatyva dantų milteliams, pastai ir gaivinamosioms pastilėms: gvazdikėliai puikiai padeda esant dantų skausmui, dezinfekuoja ir atgaivina burnos ertmę.

 

Receptas: kiaulienos kumpis su gvazdikėliais apelsinų karamelėje
Kiaulienos kumpį (apie pusantro-dviejų kg) verdame dideliame puode apie dvi su puse - tris valandas, kol bus visai minkštas. Išimame, uždengiame folija ir atvėsiname. Išspaudžiame dviejų apelsinų sultis, supilame į nedidelį indelį ir suberiame tris šaukštus rudojo cukraus.

Ant vidutinės ugnies kaitiname tol, kol cukrus ištirps. Kumpio paviršių suraižome aštriu peiliu ir visą „apsagstome“ gvazdikėliais. Dedame į skardą, aptepame apelsinine karamele, kepame orkaitėje apie keturiasdešimt penkias minutes, kas penkiolika minučių aptepant nauja porcija apelsinų glazūros.

 

Kardamonas: delikatus prieskonis aštriam protui

 

Šviesiai žalios spalvos džiovintos kardamono ankštys pasižymi švelniu, ne per daug aktyviu aromatu, kuris gerai atsiskleidžia kepant ir derinant su cukrumi. Todėl šis prieskonis daugiausia naudojamas desertuose ir gėrimuose. Kardamonas gerai dera su baltuoju vynu ir vanile.

Pagal ajurvedą, kardamonas gerina proto aktyvumą ir aiškumą, suteikia lengvumo, ramybės ir gerovės jausmą.

 

Receptas: persikinis kremas su kardamonu

Perpjauname keturis persikus pusiau, pašaliname kauliuką, nulupame odelę, supjaustome kubeliais. Dešimt kardamono ankščių susmulkiname į miltelius prieskonių malūnėlyje, sumaišome su vienos citrinos sultimis ir žievele, dedame penkiasdešimt gramų cukraus pudros ir keturis šaukštus brendžio arba kalvadoso.

 

Atskirai suplakame penkis šimtus mililitrų riebios grietinėlės ir sumaišome su kardamonų sirupu bei persikais. Sudedame į stiklines ir papuošiame mėtos lapeliais.

 

Cinamonas: daugiau nei priedas prie kapučino

 

Šiltas karčiai saldus cinamono skonis nuo pat vaikystės pažįstamas kone kiekvienam žemės gyventojui: jį aktyviai naudoja viso pasaulio kulinarai - ne tik kaip aromatinius prieskonius, bet ir kaip svarbų komponentą, atskleidžiantį kitų produktų skonį bei aromatą.

Europiečiai dažniausiai deda cinamono į kepinius, desertus ir padažus, o azijiečiai, pirmiausia indoneziečiai, deda į aštrius vištienos ir jautienos patiekalus. Cinamonas taip pat naudojamas konservuojant, ypač marinatuose.

 

Receptas: vištiena su cinamonu

 

Sumaišome tris šaukštus cinamono, šaukštelį druskos, šaukštelį kakavos ir tris šaukštus paniruotų džiūvėsių. Apvoliojame šiame mišinyje keturis gabalėlius vištienos filė, sudedame į kepimo formą ir kepame orkaitėje apie pusvalandį, paskutinėms penkioms minutėms galima įjungti viršutinį grilį, kad višta paskrustų.

 

Atskirai sumaišome po tris šaukštus žuvies ir sojos padažo, šaukštelį medaus ir pusės citrinos sultis. Dedame į padažą susmulkintą česnako skiltelę ir susmulkintą čili pipiro ankštį. Vištieną patiekiame ant stalo kartu su padažu ir garuose paruoštomis daržovėmis.

 

Muskatiniai riešutai - tinka prie visko

 

Muskatiniai riešutai - derinių čempionai: jie vienodai gerai tinka ir su moliūgais, bulvėmis, pienu pomidorų sultimis, vaisių desertais, ir su kokteiliais, ryžiais, špinatais, kopūstais... Sąrašą galima tęsti.

Šviežiai susmulkintas muskato riešutas gerina virškinimą, veikia antibakteriškai esant žarnyno infekcijoms. Jame esančios medžiagos maitina galvos smegenų ląsteles. Manoma, kad reguliarus jo vartojimas raminamai veikia nervų sistemą, didina pasaulio suvokimo aiškumą ir padeda kovoti su stresu bei depresija.

 

Receptas: bulvių užkepėlė su alyvuogėmis

Išverdame keturias dideles bulves su lupenomis, tuomet nulupame ir sutriname. Susmulkiname šimtą penkiasdešimt gramų alyvuogių be kauliukų, sumaišome su bulvėmis, dedame šaukštelį šviežiai malto muskato riešuto, dosniai pašlakstome alyvų aliejumi, jei reikia - druska ir pipirais. Sudedame į kepimo formą, pabarstome parmezanu ir kepame dvidešimt minučių.

Nuotrauka
Topinambai - organizmą valanti vitaminų bomba(7131)
Topinambai - dažnai vadinami saldžiomis bulvėmis. Juose gausu vitaminų ir jie visuomet buvo vertinami dėl sveikatinimo savybių.Plačiau...
Nuotrauka
Už mėsą pranašesnis avinžirnis(4)
Nuo maisto parduotuvių lentynų avinžirniai nedrąsiai žvilgčioja į pirkėjus. Deja, dauguma jų nepastebi ir čiumpa įprastus žirnius. Juk avinžirniai kainuoja gerokai brangiau ir yra neįprasti. Tačiau nuo žirnių skiriasi savo skoniu, be to, yra gerokai maistPlačiau...
Nuotrauka
Daigintų kviečių nauda sveikatai(0)
Gamta mums siūlo išsigelbėjimą nuo daugybės žmonijai žinomų ligų. Vienas iš unikaliausių ir organizmui naudingiausių maisto produktų yra daiginti kviečiai.Plačiau...
Nuotrauka
Aliejus aliejui nelygu. Kokį pasirinkti?(0)
Daugelis žinome, kad šalto spaudimo aliejai yra rekomenduojami kaip naudingiausi mūsų organizmui. Jie ne tik vadinami geriausiu maistu, bet ir mūsų organizmo vaistu.Plačiau...
Nuotrauka
Viskas apie druską: kokią rinktis ir kuo ji pavojinga(7040)
Lietuviai per dieną suvartoja beveik du kartus daugiau druskos negu rekomenduojama. Dėl per didelio jos vartojimo padidėja kraujospūdis ir insulto rizika, sako mitybos specialistė Ilona Drulytė.Plačiau...
Nuotrauka
Džiovinti vaisiai sveikiau nei švieži(0)
Visi mitybos specialistai pataria žmonėms dažniau valgyti džiovintų vaisių. Tai – pats natūraliausias maisto papildas, stiprinantis organizmą ir jo imuninę sistemą.Plačiau...
Nuotrauka
Mityba pagal ajurvedą: kol nepasituštinote, nevalia ir pusryčiauti(0)
Ajurveda – mokslas apie gyvenimą ir sveikatą. Pagrindiniai jo principai išdėstyti vienoje iš 4 vedų, užrašytų prieš maždaug 5000 m. Galima teigti, jog tai – Rytų filosofijos palikimas.Plačiau...
Nuotrauka
5 tibetietiškos mitybos taisyklės(0)
Tibeto gydytojų rekomendacijos dažnai sutampa su vakarų medikų nuomone, dažnai netgi patvirtina tradicinės medicinos taisykles. Juolab kad vis daugiau Europos šalių gyventojų ieškodami pagalbos pasitiki rytų išmintimi.Plačiau...
Nuotrauka
4 mitybos klaidos, kurios jus sendina(0)
Pateikiame keturias labiausiai paplitusias klaidas, kurios daro labai didelę įtaką mūsų sveikatai.Plačiau...
Nuotrauka
Šokoladas vietoj aspirino(0)
Paaiškėjo, jog visų mūsų mėgstamas šokoladas užkerta kelią trombų susidarymui kraujyje, beveik kaip aspirinas.Plačiau...
Nuotrauka
KAVA - ,,UŽ“ ir ,,PRIEŠ“(0)
Milijonai žmonių visame pasaulyje kasdien mėgaujasi kava. Ne vienas sakome: „Koks gi rytas be kavos puodelio?“. Ir, ko gero, daugelis esame girdėję apie kavos žalą sveikatai bei pamąstymus, kaip šį poveikį sumažinti.Plačiau...
Nuotrauka
Žuvis, kuri naudingumu prilygsta lašišai, bet yra gerokai pigesnė(0)
Daktarams jau seniai aišku, jog visos riebių žuvų rūšys, kurioms priskiriama ir silkė, teigiamai veikia žmogaus organizmą, saugo nuo aterosklerozės ir normalizuoja širdies bei kraujagyslių sistemos veiklą.Plačiau...
Nuotrauka
Apvytę vaisiai, daržovės vitaminų ir mineralų nėra praradę, o nitratų turi mažiau nei švieži(165)
Artėjant pavasariui, netinkamai laikomi vaisiai apvysta, pasikeičia jų išvaizda, o daržovės dar pradeda ir dygti, žaliuoti. Kaip vartoti tokius produktus, kad jie nepakenktų sveikatai?Plačiau...
Nuotrauka
Kodėl košės naudingos širdžiai ir kraujagyslėms(0)
Kruopų košės yra širdies sąjungininkės, kovojant su ateroskleroze ir išemija. Juk kruopų ląsteliena neleidžia organizmui pasisavinti su maistu gaunamo cholesterolio.Plačiau...
Nuotrauka
Daigai – ir maistas, ir vaistas(0)
Nuo daigo prasideda augalo gyvenimas. Todėl nenuostabu, kad gamta apdovanojo juos milžiniška jėga – juose sukaupti visi vitaminai ir mineralai. Pavyzdžiui, folio rūgšties daiguose 4 k. daugiau nei grūduose.Plačiau...
Ką keliskart per dieną ragauja šimtamečiai?(0)
Sveikuolės pataria kasdien valgyti pienių žiedus ir grūdintis lediniame vandenyje(0)
Kaip išsirinkti alyvuogių aliejų?(0)
Kokias kruopas pirkti ir kurių vengti?(0)
Kodėl žiemą nepatartina valgyti žalių agurkų(0)
Blogiausia, ką galime suvalgyti(3)
Kas būtų, jeigu valgytume vien mėsą?(0)
Didelis mėsos kiekis sveikatai kenkia taip pat kaip rūkymas(1623)
Desertiniai moliūgų pusryčiai(0)
Mildos perlinių kruopų kotletai(0)
Pienas – priešas numeris vienas?(0)
Įspėjimas sūrio ir mėsos mėgėjams(0)
Žolininkas: senovėje kavą ruošdavo iš įvairiausių sėklų ar šakniavaisių(0)
Salotos su avinžirniais(0)
Medaus rūšys. Kaip atskirti, pasirinkti(0)
Medus + cinamonas GYDO VISAS LIGAS(0)
Ar pigi arbata pakeliuose gali pakenkti sveikatai?(0)
 
DIENOS SENTENCIJA
. Žmogus, kuris sako, kad to padaryti neįmanoma - neturėtų pertraukinėti žmogaus, kuris tai daro.
Kinų išminčiai sako

 

 

Kartodami AFIRMACIJĄ - gydantį teiginį, pašalinsite ligos priežastį ir liga pasitrauks. Net jei netikite energetine žodžio galia, kartokite teiginį daugybę kartų ir pamatysite, kaip viskas ims keistis.

 

ENERGETINĖ ŽODŽIO GALIA – LABAI STIPRI.  

 

LIGA: Depresija.

 

LIGOS PRIEŽASTIS: Dažnas pyktis. Beviltiškumo jausmas.

 

GYDANTIS TEIGINYS: Myliu save. Esu ramus. Pats kuriu savo gyvenimą. Manęs neliečia kitų žmonių trūkumai ir baimės.

Jūsų reklama ČIA