2018 spalio 16 d., antradienis
/
Rašykite mums čia: Email
arba pasveikpats@gmail.com
Facebook
Twitter
rss
http://www.smshostingas.lt/?utm_source=pasveikpats&utm_campaign=300x300&utm_medium=300x300
AFIRMACIJA. LIGA: Bronchitas.
AFIRMACIJA. LIGA: Bronchitas.
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
VISOS LIGOS. Natūralūs gydymo būdai ČIA...
 

RECEPTAS. Gydomosios salotos iš kiaulpienė ir kt.(0)

Nuotrauka
Kamuoja ligos? Trūksta energijos? Baigaite išleisti pinigus pirkdami brangius vaistus ar papildus? Ar ne laikas būtų atsisukti į gamtą, į tai, kas gydė mūsų protėvius, į tai kas nekainuoja ir tikrai negali pakenkti?

 

Pasigaminti gydomąsias salotas iš kiaulpienių ir graikiškųjų riešutų itin paprasta.

 

 

100 g kiaulpienės lapų ir žiedų,

6 graikiškieji riešutai,

1 šaukštas augalinio aliejaus.

 

Lapus ir žiedus nuplauti, supjaustyti ir sumaišyti su skaldytais graikiškais riešutais bei aliejumi. Bijote kartumo? Išmirkykite lapus sūdytame vandenyje, tačiau atminkite – dėl to didelė dalis naudingųjų medžiagų prapuls.

 

 

Žaliosios salotos

 

Žliūgė,

dilgėlės,

garšva,

pienių lapai,

ridikėlių lapai,

pipirinė,

agurklė,

rūgštynės (arba kiškio kopūstai),

svogūnų laiškai,

grietinė arba aliejus,

prieskoniai.

 

Supjaustyti po saują visų minėtų žalumynų, užpilti aliejumi arba grietinė, pridėti mėgstamų prieskonių. Galima pridėti citrinos sulčių. Žalumynų proporcijos gali būti įvairios, pagal kiekvieno skonį.

 

Salotos su garšva

 

Morkos,

garšva,

aliejus.

 

100 g morkų smulkiai sutarkuoti, įdėti saują smulkiai supjaustytų garšvų lapų, sumaišyti su aliejumi, prieskoniais.

 

Sriuba iš garšvos

 

Smulkiai supjaustykite kelis svogūnus, morkas. Pakepkite juos keptuvėje su sviestu arba aliejumi kelias minutes. Pabaigoje įberkite šaukštą miltų ir gerai išmaišykite.

Užpilkite vandens ir leiskite užvirti.

Sudėkite nuskustos, supjaustytos gabaliukais bulvės. Kai bulvės išvirs, įdėkite smulkiai supjaustytą garšvą, pagal skonį pasūdykite (galima įberti pipirų, baziliko, muskato ir kitų prieskonių), pridėkite krapų, petražolių ir palaikykite šiltai, nukėlus nuo ugnies dar 10-20 min. Patiekite su grietine.

 

Garšva labai tinka šaltsriubei!

 

Kruopų ir laukinių žolių sriuba

 

2 šaukštai miežinių ar kitokių kruopų,

2 morkos,

4 bulvės,

2 svogūnai,

2 šaukštai aliejaus,

po saują – garšvos, dilgėlių, pienės, varnalėšų lapų, builio, krapų, petražolės, prieskonių.

 

Kruopas nuplauti, išmirkyti, po to pavirti 5 min. Svogūnus supjaustyti, pakepinti svieste ar aliejuje, sudėti į sriubą. Kartu dėti smulkiai tarkuotas morkas, supjaustytas bulves, pavirti dar 10 min. Per tą laiką supjaustyti laukines žoles, po to jas visas sudėti į puodą ir nukėlus nuo ugnies laikyti uždengtą dar 20 min. Prieš valgant pabarstyti krapais, pagardinti grietine.

 

Dilgėlių troškinys

 

2 stiklinės supjaustytų dilgėlių,

svogūnas,

aliejus,

džiovinti prieskoniai arba daržovės,

žalumynai.

 

Dilgėles švariai nuplaukite, nuplikykite. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite aliejuje, sudėkite dilgėles, prieskonius ir 1-2 min. viską dar pakepinkite. Troškinys tinka koldūnų įdarui, lietiniams, pyragėliams. Galima valgyti su virtomis bulvėmis, kruopų košėmis ar duona, tinka garnyrui prie mėsos, žuvies patiekalų.

 

„Kotletukai” iš garšvos ir rūgštynių

 

900 g garšvos,

200 g rūgštynių,

100 g aliejaus,

grietinės,

1-2 svogūnai,

2 kiaušiniai,

riekė mirkyto batono.

 

Garšvą ir rūgštynes nuplikykite ir susmulkinkite. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite aliejuje, sumaišykite su garšvos ir rūgštynių mase, įdėkite du kiaušinius, piene ar vandenyje išmirkytą batoną. Viską gerai išmaišykite ir, jeigu reikia, įberkite šaukštą miltų, manų kruopų arba džiūvėsėlių trupinių (kad galėtumėte formuoti). Suformuokite „kotletukus” ir kepkite aliejuje kol paskrus. Valgomi pagardinti grietine ar pomidorų padažu.

 

Dilgėlių „kotletukai”

 

100 g dilgėlių,

200 g sorų kruopų košės,

20g riebalų,

druska,

prieskoniai pagal skonį.

 

Dilgėles nuplauti, nuplikyti ir labai smulkiai supjaustyti arba permalti mėsmale. Dilgėlių masę sumaišyti su sorų kruopų koše, prieskoniais, suformuoti nedidelius „kotletukus” ir kepti įkaitintuose riebaluose. Patiekti su grietine.

 

Kiaušinienė su garšva (arba – dilgėlėmis, pienėmis, sumaltais gysločių lapais)

 

Pora saujų garšvos,

svogūnų laiškai,

2 kiaušiniai.

 

Smulkiai supjaustytus garšvos lapelius ir svogūnų laiškus troškinkite aliejuje 5 min., užpilkite plaktais kiaušiniais, kepkite kol kiaušiniai iškeps. Pabarstykite prieskoniais, druska.

 

Kiaulpienių kava

 

Kavai kiaulpienių šaknis reikia rauti anksti pavasarį, kai tik kalasi pirmieji lapeliai, arba vėlų rudenį, lapams nukritus. Beje, rudenį šaknys yra vertingiausios.

Šaknys švariai nuplaunamos, nušveičiamos kempinėle, nudžiovinamos, supjaustomos ir džiovinamos orkaitėje (ne karštesnėje kaip 40 laipsnių).

Išdžiovintas prieš vartojimą galima lengvai paskrudinti ir sumalti kavamale. Užplikyti taip, kaip įprasta namų sąlygomis plikyti kavą.

 

Virškinimą gerinanti arbata

 

Kol dar žydi pienės, prisirinkite jų žiedų. Geriausia rinkti pievose toliau nuo kelių ir automobilių išmetamųjų dujų. Žiedus supjaustykite į dalis ir užšaldykite šaldiklyje. Rudenį ar žiemą, kai jau seniai net iš tolo nebus geltonųjų saulės žiedų laukuose, arbatinuke galėsite užplikyti šaldytus pienių žiedus. Tokia arbata paskatins virškinimą, pagerins tulžies ir kepenų veiklą.

Nuotrauka
Linų sėmenų pabarstai(0)
Linų sėmenys skatina peristaltiką, jose gausu omega-3 riebiųjų rūgščių, amino rūgščių, mineralų, baltymų, folinės rūgšties, vitamino A, B gr. vitaminų. Linų sėmenys yra traškios, malonaus riešutų skonio, jų spalva gali būti skirtinga.Plačiau...
Nuotrauka
Šermukšnių saldainiai(0)
Receptas tinka sveikuoliams smaguriams ir ne tik...Plačiau...
Nuotrauka
Morkų ir agurkų salotos(0)
Receptas tinka vegetarams, veganams, kiekvienam, kuris nori gyventi sveikiau.Plačiau...
Nuotrauka
Pievagrybių šašlykai(0)
Sveikas receptas, jei tik pasistengsite neperkaitinti ir nesudeginti kepamų pievagrybių.Plačiau...
Nuotrauka
Veganiški lęšių ir avinžirnių kotletai(0)
100 g – apie 300 kcal. Gaminama 20 min. 6 porcijos Jei nepavyks gauti lęšių miltų, lęšius galima sumalti kavamale.Plačiau...
Nuotrauka
Baklažanų užtepėlė(0)
Tinka valgyti šiltą ir atvėsusią.Plačiau...
Nuotrauka
RECEPTAS. Kaip pasigaminti riešutų sviestą(0)
Tai sveikas, sotus, labai skanus maisto produktas, o svarbiausia, kad jį nesunku pasigaminti namuose.Plačiau...
Nuotrauka
RECEPTAS. Avinžirnių kotletai(0)
Sveikas maistas, skirtas vegetarams, vaikams, visiems, kurie rūpinasi savo sveikata ir mityba.Plačiau...
Nuotrauka
RECEPTAS. Trintų avokadų užtepėlė(0)
Tai labai paprastas sveikas maistas, kupinas vitaminų ir kalorijų.Plačiau...
Nuotrauka
RECEPTAS. Moliūgų ir bulvių vyniotinis(0)
Tinka vegetarams. Pagaminamas per 60 min.Plačiau...
Nuotrauka
RECEPTAS. Obuolių sūris(0)
Tinka vegetarams, veganams, vaikams. Visiems.Plačiau...
Nuotrauka
RECEPTAS. Energetinis desertas(0)
Tinka veganams, vegetarams, žaliavalgiams ir visiems, norintiems sveikai gyventi.Plačiau...
Nuotrauka
RECEPTAI. Žalieji kokteiliai(0)
Pateikiame geriausius kokteilių receptus, kurie suteiks žvalumo rytais, aprūpins energija prieš sporto treniruotę ir pakeis vakarienę.Plačiau...
 
DIENOS SENTENCIJA
. Žmogus, kuris sako, kad to padaryti neįmanoma - neturėtų pertraukinėti žmogaus, kuris tai daro.
Kinų išminčiai sako

 

 

Kartodami AFIRMACIJĄ - gydantį teiginį, pašalinsite ligos priežastį ir liga pasitrauks. Net jei netikite energetine žodžio galia, kartokite teiginį daugybę kartų ir pamatysite, kaip viskas ims keistis.

 

ENERGETINĖ ŽODŽIO GALIA – LABAI STIPRI.  

 

LIGA: Depresija.

 

LIGOS PRIEŽASTIS: Dažnas pyktis. Beviltiškumo jausmas.

 

GYDANTIS TEIGINYS: Myliu save. Esu ramus. Pats kuriu savo gyvenimą. Manęs neliečia kitų žmonių trūkumai ir baimės.

Jūsų reklama ČIA