2018 gruodžio 11 d., antradienis
/
Rašykite mums čia: Email
arba pasveikpats@gmail.com
Facebook
Twitter
rss
http://www.smshostingas.lt/?utm_source=pasveikpats&utm_campaign=300x300&utm_medium=300x300
SKAUDA GALVĄ? PRIEŽASTIS ŽARNYNE.
SKAUDA GALVĄ? PRIEŽASTIS ŽARNYNE.
Ar susimąstėte, kodėl vienas žmogus vos išlipęs iš lovos jau jaučiasi pavargęs, o kitas ir vakare žvalus? Kodėl mums nuolat skauda galvą ar stuburą, pagaliau kodėl susergame vėžiu?
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
VISOS LIGOS. Natūralūs gydymo būdai ČIA...
 

Žolininkas: senovėje kavą ruošdavo iš įvairiausių sėklų ar šakniavaisių(0)

Nuotrauka
Vėlyvas ruduo arba ankstyvas pavasaris yra tinkamiausias laikas prisikasti kiaulpienių šaknų ir jų prisidžiovinus kas rytą mėgautis sveika ir skania pienių šaknų kava.

Kiaulpienių šaknų kava veiksmingesnė

 

Anykščiuose gyvenantis žolininkas Ramūnas Daugelavičius pataria vietoj mums įprastinės tradicinės pupelių kavos rinktis kiaulpienių šaknų kavą. Ji neturi kofeino, bet tonizuoja geriau negu pupelių kava. Ir, kas svarbiausia, neturi neigiamo poveikio organizmui.

Vartojant kavą vertėtų prisiminti ir poveikį aplinkai - mokslininkai skaičiuoja, jog vienam kavos puodeliui reikalingą kavos pupelių kiekį auginant, renkant ir išvežiojant po įvairias šalis suvartojama apie 130 litrų vandens. Vietinės natūraliai pievose augančios žaliavos, tokios kaip kiaulpienės, nereikia toli transportuoti ir specialiai auginti.

„Pavyzdžiui, Indijoje, kur yra galybė vaistingųjų augalų, jinai (kiaulpienė, - red. past.) įeina į šešetuką pačių vertingiausių pagal paveikumą. Vertinami ir žiedai, ir lapai, ir šaknys. Į šaknis augalas prieš žiemą kaip į kokią laikmeną sudeda saugot visas vertingas ir geriausias augalo savybes“,- sako R. Daugelavičius. 

 

Iš tiesų, kiaulpienių naudingumą patvirtina ir moksliniai tyrimai. Jose yra vitaminų C, E, A, taip pat geležies, kalcio, fosforo, inulino. Kiaulpienių šaknyse yra iki 40 proc. inulino, naudingos maistinės skaidulos. Jos skonis yra šiek tiek salsvas, todėl ir ši kava yra salstelėjusi. Inulinas mažina cholesterolio kiekį kraujyje, padeda reguliuoti žarnyno mikrofloros sudėtį, šalinti iš organizmo toksinus ir kenksmingas medžiagas. 

 

Pasak žolininko R. Daugelavičiaus, kiaulpienių šaknų kavos skonis primena įprastą kavą. Nors pienės yra karčios, bet jų kava yra mažiau karti negu iš kavos pupelių užplikoma kava.

„Truputį turi kitokį atspalvį, bet turi ir kartumo, kadangi pakepinta. Apskritai, lapuose yra daugiau kartumo negu šaknyse, šaknyse yra ir kartumo, ir saldumo, o žiemai šaknyse susikaupia saldumas“,- sako žolininkas.


Paprasta paruošti ir nieko nekainuoja

 

R. Daugelavičius sako, kad paruošti kiaulpienių šaknų kavą galime kiekvienas iš mūsų ir tai nėra sudėtinga. Tereikia suskubti iki šalnų jų prisikasti. Tuomet jas gerai nuvalyti, kad neliktų žemių, nuplauti šaltu vandeniu. Paskui susmulkinti, sumalti ir išdžiovinti. Džiovinti jas galima pavėsyje, vėdinamoje patalpoje arba orkaitėje, ne aukštesnėje kaip 40-50 °C laipsnių temperatūroje. 

 

O jau prieš pat vartojimą jas dar labiau susmulkint, šviežiai paskrudinti ant keptuvės, be jokio aliejaus ir užsiplikyti. „Į puodelį reikia dėti vieną šaukštelį ir užsiplikyti verdančiu vandeniu, pastovi keletą minučių ir puikiausiai pritraukia. Kas lieka kiaulpienių šaknų kavos nuosėdos galima sunaudoti maistui, salotoms, sriubai, troškiniui“, – pataria žolininkas.

Anykštėnas rekomenduoja pienių kavą paskaninti medumi. „Kaip šokolade gražiai dera cukrus su kakava, tai yra salsumas su kartumu, juk vien cukrus, vien saldumas nėra taip skanu, kaip suderinti šitie du skoniai. Kiaulpienių kavos kartumas su medaus saldumu puikiai dera. Paragavom, netgi neišmirkusių sausų smulkintų šaknų su medumi – puikiai! Skanu ir kvapnu, eiliniam skoniui labiau įprasta, kaip šokoladas“, - tikino R. Daugelavičius.


Gilių kava - stiprybės šaltinis

 

Tiesa, labiau mums įprasta kava, kurią dar mūsų seneliai gėrė - tai gilių kava. Tačiau ji, pasak R. Daugelavičiaus, netonizuoja kaip kiaulpienių šaknų kava, tik maitina. Senoliai sakydavo, kad gilių kava duoda ąžuolo sveikatą. Ji buvo skiriama išsekusiems po ligų, pervargusiems po darbų ar mokslų, tinka esant mažakraujystei ar kaulų išretėjimui. Be to, gilių kava yra labai skani.

 

„Ją mėgsta ir vaikai, ir suaugę. Nebuvo nei vieno žmogaus, kad pasakytų: neskanu. Jinai daroma balinta, su grietinėle arba pienu per pusę. Paruošus ją kaip kavą, tuo tradiciniu senoviniu būdu, ji kvepia kaip sausainis“,- sako R. Daugelavičius.

 

Kartu žolininkas gailisi, kad žmonės tartum prarado atmintį. Esą kaip antibiotikai medicinoje išstūmė natūralias gydymosi priemones, taip pupelių kava išstūmė kitas kavų rūšis. O kavą, pasirodo, galima paruošti iš įvairiausių šaknų, sėklų ar šakniavaisių, jas paskrudinus. 

Pats R. Daugelavičius sako yra ragavęs kavą iš erškėtuogių sėklų, traukažolės šaknų, morkų, burokėlių kavos.

 

„Mūsų senoliai žinojo, kaip prasimaitint, žinojo, jei spėjai pasikast varnalėšų sėklų ir šaknų, tą žiemą jau bado nebus“, - dalinasi senolių išmintimi anykštėnas.



http://grynas.delfi.lt/archive/print.php?id=63261844#ixzz2kVbVBL00

Nuotrauka
Topinambai - organizmą valanti vitaminų bomba(7131)
Topinambai - dažnai vadinami saldžiomis bulvėmis. Juose gausu vitaminų ir jie visuomet buvo vertinami dėl sveikatinimo savybių.Plačiau...
Nuotrauka
Už mėsą pranašesnis avinžirnis(4)
Nuo maisto parduotuvių lentynų avinžirniai nedrąsiai žvilgčioja į pirkėjus. Deja, dauguma jų nepastebi ir čiumpa įprastus žirnius. Juk avinžirniai kainuoja gerokai brangiau ir yra neįprasti. Tačiau nuo žirnių skiriasi savo skoniu, be to, yra gerokai maistPlačiau...
Nuotrauka
Daigintų kviečių nauda sveikatai(0)
Gamta mums siūlo išsigelbėjimą nuo daugybės žmonijai žinomų ligų. Vienas iš unikaliausių ir organizmui naudingiausių maisto produktų yra daiginti kviečiai.Plačiau...
Nuotrauka
Aliejus aliejui nelygu. Kokį pasirinkti?(0)
Daugelis žinome, kad šalto spaudimo aliejai yra rekomenduojami kaip naudingiausi mūsų organizmui. Jie ne tik vadinami geriausiu maistu, bet ir mūsų organizmo vaistu.Plačiau...
Nuotrauka
Viskas apie druską: kokią rinktis ir kuo ji pavojinga(7040)
Lietuviai per dieną suvartoja beveik du kartus daugiau druskos negu rekomenduojama. Dėl per didelio jos vartojimo padidėja kraujospūdis ir insulto rizika, sako mitybos specialistė Ilona Drulytė.Plačiau...
Nuotrauka
Džiovinti vaisiai sveikiau nei švieži(0)
Visi mitybos specialistai pataria žmonėms dažniau valgyti džiovintų vaisių. Tai – pats natūraliausias maisto papildas, stiprinantis organizmą ir jo imuninę sistemą.Plačiau...
Nuotrauka
Mityba pagal ajurvedą: kol nepasituštinote, nevalia ir pusryčiauti(0)
Ajurveda – mokslas apie gyvenimą ir sveikatą. Pagrindiniai jo principai išdėstyti vienoje iš 4 vedų, užrašytų prieš maždaug 5000 m. Galima teigti, jog tai – Rytų filosofijos palikimas.Plačiau...
Nuotrauka
5 tibetietiškos mitybos taisyklės(0)
Tibeto gydytojų rekomendacijos dažnai sutampa su vakarų medikų nuomone, dažnai netgi patvirtina tradicinės medicinos taisykles. Juolab kad vis daugiau Europos šalių gyventojų ieškodami pagalbos pasitiki rytų išmintimi.Plačiau...
Nuotrauka
4 mitybos klaidos, kurios jus sendina(0)
Pateikiame keturias labiausiai paplitusias klaidas, kurios daro labai didelę įtaką mūsų sveikatai.Plačiau...
Nuotrauka
Prieskoniai vietoje vaistų: ką valgyti norint nesirgti(0)
Tai, kad prieskonius galima naudoti vietoje vaistų, žmonės žinojo jau nuo senų senovės. Ne veltui Viduramžiais jų galima buvo įsigyti tik vaistinėje, be to, už kainą, dešimtis kartų viršijančią įprastų produktų.Plačiau...
Nuotrauka
Šokoladas vietoj aspirino(0)
Paaiškėjo, jog visų mūsų mėgstamas šokoladas užkerta kelią trombų susidarymui kraujyje, beveik kaip aspirinas.Plačiau...
Nuotrauka
KAVA - ,,UŽ“ ir ,,PRIEŠ“(0)
Milijonai žmonių visame pasaulyje kasdien mėgaujasi kava. Ne vienas sakome: „Koks gi rytas be kavos puodelio?“. Ir, ko gero, daugelis esame girdėję apie kavos žalą sveikatai bei pamąstymus, kaip šį poveikį sumažinti.Plačiau...
Nuotrauka
Žuvis, kuri naudingumu prilygsta lašišai, bet yra gerokai pigesnė(0)
Daktarams jau seniai aišku, jog visos riebių žuvų rūšys, kurioms priskiriama ir silkė, teigiamai veikia žmogaus organizmą, saugo nuo aterosklerozės ir normalizuoja širdies bei kraujagyslių sistemos veiklą.Plačiau...
Nuotrauka
Apvytę vaisiai, daržovės vitaminų ir mineralų nėra praradę, o nitratų turi mažiau nei švieži(165)
Artėjant pavasariui, netinkamai laikomi vaisiai apvysta, pasikeičia jų išvaizda, o daržovės dar pradeda ir dygti, žaliuoti. Kaip vartoti tokius produktus, kad jie nepakenktų sveikatai?Plačiau...
Nuotrauka
Kodėl košės naudingos širdžiai ir kraujagyslėms(0)
Kruopų košės yra širdies sąjungininkės, kovojant su ateroskleroze ir išemija. Juk kruopų ląsteliena neleidžia organizmui pasisavinti su maistu gaunamo cholesterolio.Plačiau...
Daigai – ir maistas, ir vaistas(0)
Ką keliskart per dieną ragauja šimtamečiai?(0)
Sveikuolės pataria kasdien valgyti pienių žiedus ir grūdintis lediniame vandenyje(0)
Kaip išsirinkti alyvuogių aliejų?(0)
Kokias kruopas pirkti ir kurių vengti?(0)
Kodėl žiemą nepatartina valgyti žalių agurkų(0)
Blogiausia, ką galime suvalgyti(3)
Kas būtų, jeigu valgytume vien mėsą?(0)
Didelis mėsos kiekis sveikatai kenkia taip pat kaip rūkymas(1623)
Desertiniai moliūgų pusryčiai(0)
Mildos perlinių kruopų kotletai(0)
Pienas – priešas numeris vienas?(0)
Įspėjimas sūrio ir mėsos mėgėjams(0)
Salotos su avinžirniais(0)
Medaus rūšys. Kaip atskirti, pasirinkti(0)
Medus + cinamonas GYDO VISAS LIGAS(0)
Ar pigi arbata pakeliuose gali pakenkti sveikatai?(0)
 
DIENOS SENTENCIJA
. Žmogus, kuris sako, kad to padaryti neįmanoma - neturėtų pertraukinėti žmogaus, kuris tai daro.
Kinų išminčiai sako

 

 

Kartodami AFIRMACIJĄ - gydantį teiginį, pašalinsite ligos priežastį ir liga pasitrauks. Net jei netikite energetine žodžio galia, kartokite teiginį daugybę kartų ir pamatysite, kaip viskas ims keistis.

 

ENERGETINĖ ŽODŽIO GALIA – LABAI STIPRI.  

 

LIGA: Depresija.

 

LIGOS PRIEŽASTIS: Dažnas pyktis. Beviltiškumo jausmas.

 

GYDANTIS TEIGINYS: Myliu save. Esu ramus. Pats kuriu savo gyvenimą. Manęs neliečia kitų žmonių trūkumai ir baimės.

Jūsų reklama ČIA